Novosti

Tko je zapravo Cate iz serije '8 jednostavnih pravila'?

Glumicu, koja se proslavila kao Peggy Bundy u seriji 'Bračne vode', pamtimo kao ženu kreštavog glasa, no iza te maske krije se žena koja je karijeru započela kao prateći vokal slavnom Bobu Dylanu

Press
26.08.2015 11:04

Odavno je poznato da su očevi posebno slabi na svoje kćeri i da baš niti jedan dečko neće biti dovoljno dobar da zasluži ruku njegove mezimice. Ništa drugačiji nije ni Paul Hennessy , otac dviju djevojčica koje ulaze u fazu puberteta i prvih ljubavi. Dozvoljava on svojim djevojčicama, Bridget i Kerry, da imaju dečke, ali je problem što baš niti jedan ne igra po pravilima koje je on propisao. Tako bi se najkraće mogla opisati radnja humoristične serije 8 jednostavnih pravila" , koja se prikazuje od ponedjeljka do petka u 17:05 sati na RTL2 .

Paula Hennessyja glumi John Ritter , njegove kćeri Bridget i Kerry glume Kaley Cuoco (koju gledamo i u seriji Teorija velikog praska") i Amy Davidson , a njihovu majku i Paulovu suprugu - Katey Sagal . U prvoj sezoni serije glava obitelji bio je Paul, no zbog iznenadne smrti glumca Johna Rittera producenti su morali mijenjati scenarij jer nisu htjeli ukinuti seriju. Tako je probleme oko pubertetskih nestašluka svojih kćeri preuzela Cate, a naziv serije, koji se u originalu zove 8 jednostavnih pravila za dečke moje kćeri tinejdžerice", skraćen je na 8 jednostavnih pravila".

8 jedostavnih pravila

Cate, odnosno glumica Katey Sagal, u ovoj seriji glumi potpuno drugačiji lik od onog po kojem je svi pamte, Peggy Bundy iz serije Bračne vode" . Tamo je Katey Sagal bila pomalo ekscentrična majka kojoj je važnije bilo da su nokti savršeno lakirani nego da u hladnjaku ima hrane. Supruga Ala Bundyja bila je deset godina, od 1987. do 1997., a jednu od novijih uloga imala je u Sinovima anarhije" , gdje je glumila Gemmu.

Ono što je možda manje poznato o Katey jest da je karijeru počela kao pjevačica i tekstopisac, a time se i danas bavi. Tako da zabluda o ženi piskutavog glasa, kakav je imala u seriji Bračne vode", pada u vodu. Na početku svoje karijere bila jeprateći vokal čak i slavnom Bobu Dylanu .

Zgode i nezgode iz obiteljskog života obitelji Hennessy gledajte svakog radnog dana u 17:05 na RTL2.