Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
samo je jedna Meryl

Najbolji filmovi veličanstvene Meryl Streep koje svaki ljubitelj filmova mora pogledati, bar jednom

Talentirana Meryl i nakon tri osvojena Oscara te još nevjerojatnih 18 nominacija za istu nagradu, u svojoj 74. godini života i dalje marljivo snima

Image
RTL.hr/ 21.9.2022. u 20:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Lovac na jelene (1978.)

Filmsko remek-djelo priča je o trojici prijatelja koja se nađu u vrtlogu Vijetnamskog rata. Bila je ovo zahtjevna uloga za Meryl Streep. Nastojeći svoj sporedni lik učiniti što kompleksnijim dobila je od redatelja Michaela Cimina zadatak da sama smisli tekst za njega. Spoj krhkosti i snage s kojim je utjelovila Lindu dojmio se Akademije koja ju je nominirala za Oscara.

Kramer protiv Kramera (1979.)

Film Roberta Bentona temeljen na priči Averyja Cormana iz 1977. jednostavna je, ali duboko emotivna priča o raspadu jedne obitelji. Premda igrajući sporednu ulogu Joanne Kramer, Streep je opet zasjala i za svoju je izvedbu dobila prvog Oscara. Kao i u Lovcu na jelene, Streep je i ovdje napisala većinu teksta što je dovelo do trzavica na setu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Sofijin izbor (1982.)

Za ulogu Sophie Zawistowske, misteriozne poljakinje koju progoni strašna tajna, Meryl Streep četvrti je put nominirana za Oscara, a tu je nagradu i drugi put osvojila.

Upravo se čita

Image
INES PETRIĆ

Ona je rekorderka emisije 'Ljubav je na selu': Za ljubav se borila šest godina, a prema jednom farmeru razvila je osjećaje

Moja Afrika (1985.)

Memoari Dankinje Isak Dinesen preneseni su na veliko platno pod redateljskom palicom Sydneyja Pollacka. Riječ je o ljubavnoj priči barunice Karen Blixen (pravo ime Dinesen) i o vremenu koje je provela na plantaži kave u istočnoj Africi na početku 20. stoljeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Mostovi okruga Madison (1995.)

Bestseller Jamesa Wallera poslužio je kao predložak za film koji opisuje ljubavnu aferu između udane žene iz ruralne Iowe i putujućeg fotografa. Sam je Clint Eastwood, redatelj filma, dugo nagovarao Streep da prihvati ulogu. Kasnije je Streep izjavila da je to bio najtiši set na kojemu je ikad radila. Naravno, nominacija za Oscara bila je neizbježna.

Fantastičnu Meryl Streep ne propustite gledati u romantičnoj komediji 'Previše je složeno' u subotu u 16:10 na RTL-u.

Image

Previše je složeno

igrani film, romantična komedija
SAD - 2009
Nedjelja, 27. studenoga u 22.30 sati
Gledaj na
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
ISKUSNA NOVINARKA I REPORTERKA

Ovo je obilježilo rukometna prvenstva Ines Gode Forjan: Červar dao ostavku, Horvat zanijemio, a igrači joj poklonili dres

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba