Novosti

Najdugovječniji kviz vraća se na TV ekrane: Znate li kad je snimljeno prvo 'Kolo sreće'?

Najpopularniji kviz na svijetu u ponedjeljak se vraća na TV ekrane, evo što sve trebate znati o njemu

RTL.hr
02.05.2020 08:54

Jedan od prvih hrvatskih licenciranih kvizova razvio se iz američkog kviza 'Wheel of fortune' autora Meryja Griffina. U SAD-u se Kolo sreće prikazuje od 1975. godine, a već više od četiri desetljeća jedan od najgledanijih televizijskih kvizova u američkom eteru.

Svakog tjedna zbog zagonetki, nagrada i testiranja znanja više od 47 milijuna gledatelja sjedi prikovano uz svoje male ekrane, a u okretanju kola i kupovanju samoglasnika su se okušale i brojne glazbene i filmske zvijezde. Nakon njegovog prvog prikazivanja 1975. godine prava su otkupile mnoge svjetske TV kuće.

Naime, kada dođe na red, natjecatelj ima tri opcije - kupiti samoglasnik, zavrtjeti kolo ili ponuditi rješenje zagonetke. Na putu do nagrada ih usmjerava voditelj i, naravno, neizostavna hostesa. A još jedna zanimljiva promjena u odnosu na nekoliko desetljeća stare verzije jest i da natjecatelji više ne biraju nagrade iz izloga pa tako nema mikrovalnih, perilica za rublje i inih stvari, nego je dobitak u novcu.

Tijekom svog emitiranja na RTL-u 2015. godine bio je jedan od najgledanijih TV sadržaja, a u prosjeku ga je gledalo 400 tisuća gledatelja svaku večer stoga ne propustite pogledati i nove epizode dobrog starog 'Kola sreće'!