Novosti

Najprodavaniji klapski koncert u povijesti Spaladium Arene: Klapa Rišpet oduševila domaću publiku!

Upravo je dalmatinska publika ona koja klapsku pjesmu živi, radi čega je na jučerašnjem koncertu u punoj Spaladium Areni u Splitu zavladala zaista čarobna atmosfera

RTL TV
08.03.2020 11:14

Svoj status najpoznatije hrvatske klape, te činjenicu kako iza najemotivnijih ljubavnih balada nove generacije stoji oni, klapa Rišpet , jučer su dokazali možda najzahtjevnijoj publici – onoj dalmatinskoj.

Klapa Rispet

(FOTO: Damira Kalajžić)

Upravo je dalmatinska publika ona koja klapsku pjesmu živi, radi čega je na jučerašnjem koncertu u punoj Spaladium Areni u Splitu zavladala zaista čarobna atmosfera. Publika je osim iz Splita, dolazila iz svih krajeva Dalmacije, ali i iz susjedne Bosne i Hercegovine. Sat vremena prije početka koncerta zavladao je prometni kolaps prema najvećoj koncertnoj dvorani u Dalmaciji.

Klapa Rispet

(FOTO: Damira Kalajžić)

Klapa je koncert započela pjesmom 'Bojim se' koja je publici odmah dala naslutiti kako ih čeka večer za pamćenje. Njihove najpoznatije pjesama poput, 'Šta mi ljube oćeš kazat', 'Fališ mi', 'Prsti zapleteni', ''Kad je pošla ća', 'Samo njoj ću pivat', 'Mislin samo na te', ovi Dalmatinski Slavuji", kako ih zovu iz milja, opjevali su zborski sa svojom publikom, a ljubitelji 'pisme' sinoć su stvorili najljepše uspomene. Doživjeti u punom sjaju izvedbe hitova na koje su se mnogi od njih zaljubljivali, slavili, nazdravljali, ali i tugovali pluralizam je koji savršeno pristaje mediteranskom mentalitetu klape Rišpet, koji slavi život u svoj njegovoj punini i nepredvidljivosti.

Klapa Rispet

(FOTO:Damira Kalajžić)

Također, sretnici koji su na vrijeme nabavili karte za ovaj emotivni spektakl uživali su i u dodatnim iznenađenjima koja su izvođači priredili, pa su im se tako na pozornici pridružile njihove gošće koje su ovu večer učinile još emotivnijom. Dvije apsolutne dive hrvatske glazbene scene, Doris Dragović i Zorica Kondža , sa svojim anđeoskim glasovima i pravom dozom splitskog temperamenta, raspjevale su publiku i skupa s klapom Rišpet izazvale ovacije publike. Na pozornici su im se još pridružile ženskaklapa Neverinke i Duško Ćurlić s kojim su otpjevali njihov zadnji hit 'Kada ljubav dvije duše spoji'.

Klapa Neverinke

(FOTO:Damira Kalajžić)

Sudeći po reakcijama svih prisutnih, sinoć je zaista Dalmacija ujedinjena u savršenoj sinergiji izvođača i publike, koja je tijekom cijelog koncerta pjevala s njima u sav glas.
Ovo je definitivno događaj koji se ne viđa svaki dan, te ujedno i dokaz da iza stare poslovice Doma je najljepše" stoji najvjernija publika. Na kraju su Rišpetovci obećali da će vrlo brzo opet 'zapivat' u gradu pod Marjanom.