Novosti

Napeti triler s Liamom Neesonom 'Non-stop': Otmica zrakoplova bila je tek početak... užasa!

Liam Neeson i ovdje je akcijski junak bez milosti

RTL.hr
09.07.2022 13:30

Savezni zrakoplovni agent Bill Marks ( Liam Neeson ) na novom je letu, ovoga puta to je Boeing 767 British Aqualantic Airlinesa od New Yorka do Londona. Kada je zrakoplov već u zraku, Bill Marks primi SMS poruku da ukoliko 150 milijuna dolara ne bude isplaćeno na određeni bankovni račun, svakih dvadeset minuta netko će umrijeti.

Zabrinuti Mark prekrši protokol i konzultira kolegu Jacka Hammonda ( Anson Mount ), koji prijetnju doživljava kao lažnu. No Marks odluči pratiti događaje u zrakoplovu te zamoli putnicu do sebe, Jen Summers ( Julianne Moore ) te stjuardesu Nancy ( Michelle Dockery ) da budno prate što se događa u zrakoplovu dok on uzvraća poruku tajanstvenoj osobi, pokušavajući je tako identificirati.

Ovaj veliki hit na kinoblagajnama u Americi zaradio je 10 milijuna dolara samo prvi dana objavljivanja i čvrsto sjeo na broj jedan po posjećenosti u tom vikendu pojavljivanja. Naravno, najveći adut filma je Liam Neeson, koji u akcijskim filmovima gotovo do danas nema konkurenciju. Njegova pojava patnika, ranjivog heroja kojemu je uvijek stalo ili koji brine, te akcijskog junaka bez milosti kada je to potrebno, kombinacija je neodoljiva gledateljima i uvijek pali". Pa tako i ovdje, Neeson je u svom elementu, pomaže mu Julianne Moore, za koju znamo da je vrhunska klasa, u trileru koji je tako posložen da se rasplet i razrješenje misterija događa u posljednjim sekundama filma, što znači, ne mičite pogled s ekrana dok sve zaista nije gotovo.