Novosti

Nastavak kultnog filma koji je mnogima utjerao strah u kosti - večeras samo na RTL2!

Ne propustite nastavak Spielbergovog horora 'Ralje' večeras u 22:50 na RTL-u

Press
15.03.2020 15:00

Prošle su četiri godine od monstruoznog napada velikog bijelog morskog psa. Stanovnici Amityja još uvijek pamte čudovišnu zvijer i masakr koji je napravila, ali nastoje živjeti što normalnije. Otvaraju nove hotele i apartmane za iznajmljivanje i čini se da život ide svojim uhodanim tijekom.

No nakon misterioznih nestajanja ljudi i nesreće na moru, šef obalne straže Martin Brody ( Roy Scheider ) uvjeren je da se velika psina vratila. Stanovnici Amityja odbijaju vjerovati Brodyju i boje se da bi takva vijest otjerala turiste. Unatoč Brodyjevim upozorenjima, ronioci i moreplovci nastavljaju raditi i uživati u morskim radostima. Na žalost, uskoro se potvrdi Brodyjeva pretpostavka - psina je opet tu.

Tri godine nakon prvog dijela, film koji je mnogim kupačima utjerao strah u kosti i zbog kojeg i danas nevoljko ulaze u more, vratio se na veliko platno. Uspjeh prvog dijela garantirao je i dobru zaradu nastavka. Iako je na redateljsko mjesto umjesto Spielberga sjeo Jeannot Szwarc , protagonisti su ostali isti. Roy Scheider u ulozi šefa obalne straže i dalje je ovdje, baš kao i Lorraine Gary , Murray Hamilton i Jeffrey Kramer . Specijalni efekti, tj. scene velike morske psine koja proždire sve pred sobom još su uvjerljivije, glumci na čelu s Royom Scheiderom besprijekorno su odigrali svoje role pa su svi koji su uživali u kultnom klasiku imali samo riječi hvale za nastavak ove priče o morskoj nemani.