Iako izgleda kao tanjur s čvarcima, ali pored je objavila i objašnjenje:
"S obzirom da je siječanj poznat kao #veganuary, tj. mjesec u kojem se promovira i educira o veganskoj prehrani te potiče ljude da prihvate veganski lifestyle u tom mjesecu, ovdje je jedan od bezmesnih recepata koje volim jer je toliko jednostavan i ukusan da vam meso neće nedostajati", napisala je.
Njezin recept donosimo u nastavku!
Sastojci:
3x 180 g tofu - običan iako možete koristiti i dimljeni tofu, onda je još ukusnije
3 žlice senfa
Par žlica pasirane rajčice (koliko vam odgovara)
Začini po želji:
Kajenska paprika, origano i češnjak u granulama
Malo umaka od soje
Priprema:
Tofu narežite na kockice, stavite u tavicu na malo ulja (ili nimalo ako imate tavicu za koju se ništa ne lijepi), dodajte začine, kratko prepržite, a zatim dodajte senf i promiješajte. Kad tofu bude zlatno žute boje, dodajte umak od soje i pasiranu rajčicu. Kratko kuhajte da se svi sastojci povežu i to je to. Skuhajte rižine rezance i poslužite uz salatu.