Novosti

Ne propustite: Good Game na Digital Shapersima!

Ove godine, osim edukacije i inspiracije, RTL-ova konferencija o digitalnoj transformaciji priprema i novo iskustvo nadmetanja u virtualnom svijetu kroz esport ili natjecanje u videoigrama

RTL TV
15.11.2019 14:45

Digitalna transformacija društva i gospodarstva nije zaobišla niti sportsku industriju što je dovelo do razvoja novog oblika sporta – esporta ili natjecanja u igranju videoigara. Procjenjuje se da će vrijednost te industrije do 2020. godine doseći čak 1, 4 milijarde dolara. Virtualni sport u kojem pojedini igrači zarađuju i nekoliko milijuna dolara po samo jednom turniru, koji puni arene i apsolutni je hit u svijetu, stiže i na ovogodišnje izdanje RTL-ove konferencije Digital Shapers .

Svi sudionici konferencije imat će priliku, između zanimljivih panela i predavanja, zaigrati Racket NXigricu na VR uređajima HTC Vive i HTC Cosmos te doživjeti sjajno iskustvo kvalitetne 3D slike te potpune izolacije od vanjskog svijeta. Na turniru u Kaptol Boutique Cinema igrat će se jedna od trenutno najpopularnijih igrica, a sve će to omogućiti Good Game Global , jedinstveni B2B gaming koncept koji je spoj gaminga, networkinga i team buildinga.

Good Game će svim posjetiteljima Digital Shapers konferencije omogućiti novo iskustvo nadmetanja, u jednom paralelnom, virtualnom svijetu. Očekujemo visoke doze adrenalina i smijeha, kao i prijateljska rivalstva. No bez brige, stručno oko našeg osoblja pratiti će natjecatelje u tom novom okruženju sve dok se ne naviknu i postanu spretni kao Neo u Matrixu" – najavio je Nikola Stolnik , osnivač Good Game Globala. Pobjednik turnira osvojit će PlayStation.

Uz privlačan gaming turnir, organizatori konferencije Digital Shapers i ove su godine pripremili zanimljiv program kroz predavanja i panele. Na konferenciju stižu Tobias Schiwek , direktor vodeće europske multiplatformne mreže Divimove koja ima više od 300 milijuna registriranih pretplatnika kod svojih 900 influencera diljem Europe, zatim Thomas Follin iz Salta, francuskog streaming servisa koji će govoriti o tome kako pobijediti Netflix, Arash Pendari , bivši pirat", a danas vlasnik tvrtke Vionlabs, Gregory Ndzie iz Tubular Labsa, Vinzent Britz i Pascal M.Wiemers iz Selam X-a i drugi. Organizatori pripremaju i zanimljive panele među kojima je onaj o podcastima u Hrvatskoj, onaj o servisima za dostavu hrane i tome kako su oni promijenili našu svakodnevicu, o prednostima agilnog načina rada u kompanijama, o tehnološkim kompanijama iz Osijeka, onaj s odgovorom na pitanje kako kupce pretvoriti u fanatike te onaj koji će okupiti ljude koj isu iz velikih kompanija otišli u startupe.

Jednodnevna konferencija na kojoj se predstavljaju konkretna digitalna rješenja za kompanije te najbolji primjeri iz prakse iz cijeloga svijeta održava se 28. studenog u kinu Kaptol Boutique Cinema. Ulaznice su u prodaji putem sustava Entrio, a sve informacije o konferenciji dostupne su na službenoj web stranici Digital Shapers i Facebook stranici .