Novosti

Ne tražite dalje: Najbolji online filmovi s prijevodom koje možete pogledati odmah!

Sve ove fantastične filmove, kao mnoge druge filmske i TV naslove možete pogledati online na PLAY Premiumu, dodatnom programskom paketu na RTLplayu.

RTL.hr
2021-04-04 20:00

Neki filmovi toliko iskaču iz prosjeka da bi ih bilo šteta preskočiti. Nije rijetko da nas iznenade filmska ostvarenja iz Azijskih zemalja, primjerice Južna Koreja s Oscarom nagrađenim filmom Parazit ", a ponekad je to film o ratu u Iraku koji će možda na prvu djelovati kao prežvakana tematika, ali prvi dojam može prevariti, kao što je to slučaj s filmom Narednik James ". Zatim, tu je i izvrsni film Kapetan fantastični ", koji priča zanimljivu obiteljsku priču o nešto drugačijem načinu života, a sve ove filmove možete pogledati online na PLAY Premiumu

Siromašna četveročlana obitelj bez prihoda jedva preživljava u trošnom suterenskom stančiću u Seulu, ali svim se silama trude izboriti za bolje sutra. Prilika se ukaže kada sin Ki-woo (Choi Woo-shik), doduše na prevaru, postane tutor djevojčici Da-hye (Ji-so Jung), kćeri bogate obitelji Park. Obitelj Park živi u raskošnoj vili koju je projektirao slavni arhitekt, a kao svaka elitna obitelj koja drži do sebe, zapošljava poslugu zaduženu da sve funkcionira kako treba.

Parazit

Mladi i snalažljivi Ki-woo od početka ostavlja snažan dojam na gospođu Park, pa Ki-woo iskoristi to povjerenje i malo pomalo, uz spletke i podmetanja, sredi da ljudi koji već rade kod Parkovih dobiju otkaz, a na njihovo mjesto dođu Ki-wooovi članovi obitelji. Film Parazit " idejno, scenaristički i redateljski potpisuje Bong Joon Ho, koji se inteligentno poigrao s filmskim žanrovima, ali i s nečim mnogo upečatljivijim. Bong Joon Hoov Parazit " uspješno i jasno razbija uvriježene crno-bijele dogme o poštenoj sirotinji dobra srca i zlim kapitalistima i nakon odgledanog filma ostavlja gledatelju mnogo materijala za razmišljanje. Kvalitetu filma Parazit " prepoznala je, ne samo publika, nego i američka Akademija filmskih umjetnosti i znanosti, pa je film osvojio četiri Oscara, u kategoriji za najbolji film, za najbolju režiju, najbolji strani film te najbolji originalni scenarij. Film možete pogledati online na PLAY Premiumu .

Film koji je 2009. godine oborio s nogu kritiku i publiku je američki ratni film Narednik James " redateljice Kathryn Bigelow. U fokusu radnje je elitna jedinica pirotehničara čija je zadaća deaktiviranje bombi u Bagdadu za vrijeme rata u Iraku, u kojem su u tijeku žestoke borbe. Razminiranje je posao u kojem je svaki zadatak pitanje života i smrti i zahtijeva čelične živce i pribranost, a zadržati pribranost u uvjetima neizvjesnosti usred borbenih žarišta u kojima nikakva pravila više ne vrijede je psihološki razarajuće iskustvo koje običan" čovjek teško uopće može predočiti. U filmu Narednik James " Jeremy Renner tumači glavnu ulogu osebujnog narednika Williama Jamesa koji dolazi na poziciju poginulog vođe tročlanog tima za razminiranje. Drugu dvojicu čine narednik Sanborn (Anthony Mackie) i specijalist Eldridge (Brian Geraghty) kojima novi šef ne ulijeva povjerenje, nego u njemu vide ovisnika o adrenalinu koji ih nepromišljeno odvodi u smrtonosne misije. Psihološki iznimno snažno filmsko ostvarenje Narednik James " scenaristički je osmislio Mark Boal, koji za potrebe scenarija nije morao u velikoj mjeri koristiti maštu, nego je inspiraciju vukao iz vlastitih iskustava, iz razdoblja kada je i sam bio ratni izvjestitelj s terena, koji je dva tjedna proveo s odjelom za bombe u Bagdadu. Film Narednik James " osvojio je respektabilnih 125 različitih filmskih nagrada, uključujući i šest Oscara, među kojima su i Oscar za najbolji film, najbolju režiju i najbolji scenarij. Dodatno, redateljica filma Narednik James " Kathryn Bigelow prva je žena u povijesti koja je osvojila nagradu Oscar za najbolju režiju, i to upravo za ovaj film. Film možete pogledati online na PLAY Premiumu .

U društvo najboljih filmova sasvim sigurno spada i zanimljivo filmsko ostvarenje Kapetan fantastični " (Captain Fantastic"). U bijegu od svega što suvremeni i moderni način života donosi, ali i odnosi, bračni par aktivista Ben (Viggo Mortensen) i Leslie Cash (Trin Miller) odlučio se maknuti od civilizacije i sa svoje šestero djece živjeti u izoliranoj kolibi u šumi. U filmu Kapetan fantastični " obitelj njeguje filozofiju života u skladu s prirodom i odgoja djece u duhu samostalnosti i samoodrživosti, no sve to je stavljeno na test nakon smrti Benove supruge i majke njihove djece, Leslie. Obitelj je prisiljena na izlazak iz socijalne izolacije i suočavanje s vanjskim svijetom, pa se sustav funkcioniranja koji su stvorili za sebe u divljini počinje raspadati. Film Kapetan fantastični " žanrovski spada u humorističnu dramu, ali treba istaknuti da autor i redatelj filma Matt Ross vrlo ozbiljno i odgovorno pristupa temi koja čini okosnicu filma Kapetan fantastični " – koliko se životni izbori i odluke roditelja smiju i trebaju odražavati i utjecati na živote djece. Znamo li mi, samo zato što smo roditelji, što je najbolje za našu djecu? Što sve može proizaći iz naših najboljih namjera i naših vizija najboljeg odgoja? Hvaljeni film Kapetan fantastični " osvojio je niz nominacija i filmskih nagrada, uključujući i nominaciju za Oscara u kategoriji za najboljeg glavnog glumca. Film možete pogledati online na PLAY Premiumu .

Sve ove fantastične filmove, kao mnoge druge filmske i TV naslove možete pogledati online na PLAY Premiumu , dodatnom programskom paketu na RTLplayu .

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.