Novosti

Ne znate kako svoje klince nagovoriti da jedu više voća i povrća? Pokušajte crtićem Booba u kuhinji

Sve je divno i idilično dok ne dođe vrijeme ručka ili večere. Igru, zabavu, dječji smijeh i veselje tada zamijene problemi za stolom jer vaši mališani jednostavno ne žele jesti. Te su faze odbijanja hrane tijekom ranog djetinjstva česta pojava, no zbog toga nisu ništa manje iscrpljujuća igra živaca.

RTL.hr
15.03.2022 14:00

Kako nagovoriti dijete da pojede (barem malo) voća, povrća i ostalih namirnica koje su mu neophodne za rast i razvoj? Na roditeljima je da ustraju i pripremaju različite vrste obroka, ali i da imaju dovoljno strpljenja da se dijete navikne na nove okuse i teksture. Upoznavanje različitih vrsta jela pomoći će u tome da dijete malo pomalo usvoji zdrave prehrambene navike. Naravno, to nije nimalo jednostavan zadatak, to je složeni proces koji podrazumijeva mnogo roditeljske taktičnosti i razumijevanja, ali i dozu kreativnosti.

Jedan od načina jest da obroci koje pripremate budu posloženi i servirani na tanjuru tako da dijete vidi hranu kao nešto što će mu poticati apetit, bez stvaranja dodatnog stresa. Između ostalog, to znači da tanjur ne smije biti pretrpan hranom. Pozitivni efekt postići ćete i ako obrok na tanjuru bude sastavljen od različitih boja, a kada god okolnosti dopuštaju, nastojte oblikovati hranu tako da izgleda kao simpatični likovi iz crtića ili omiljene životinje vaših mališana.

Za dodatnu razinu inspiracije kod roditelja i podizanje apetita kod djeteta, možete pokušati i gledanjem izvrsnog crtića Booba u kuhinji" (izvorno: Booba Food Puzzle"). Znatiželjni Booba neodoljivo je simpatični crtani junak, a njegovo omiljeno igralište je kuhinja, gdje Booba priprema ukusne, zdrave i maštovite delicije. Njegovi prijatelji su Loola i Spice koji mu često pomažu u kuhinji, a konačni rezultat su zanimljivo i kreativno pripremljeni obroci, kakve će zasigurno i vaši klinci poželjeti, ne samo jesti nego i spravljati zajedno s vama.

Animirana serija Booba u kuhinji " treća je sezona koja se sastoji od ukupno 26 nastavaka, namijenjena je djeci od tri do pet godina, a možete je pogledati na PLAY Premiumu . Serija Booba u kuhinji " zapravo je svojevrsni spin-off popularne animirane serije Booba" u kojem naš junak otkriva svijet oko sebe, istražuje različite pojave i predmete i pritom proživljava različite dogodovštine. Tri sezone serije Booba " također su dostupne na PLAY Premiumu .