Novosti

Neodoljiva Scarlett Johansson u napetom ZF akcijskom hitu Luca Bessona: 'Lucy' večeras na RTL-u!

Iskoristi sve što imaš...

RTL TV
20.03.2022 15:00

Na Tajvanu 25-godišnju studenticu Lucy (Scarlett Johansson) njezin novi dečko Richard (Pilou Asbæk) nagovori da prihvati unosni kurirski posao za korejskog mafijaša. Pa tako Lucy dostavlja aktovku gospodinu Jangu (Choi Min-sik), koja bi trebala sadržavati dokumente, no u njoj se nalaze četiri paketa sintetičke droge CPH4. Richard je uskoro ubijen, a njoj je paketić droge prisilno ušiven u abdomen kako bi ga prenijela u Europu.

No, dok je bila u zatočeništvu, jedan on njezinih otimača udari je u trbuh nakon čega je velika količina droge počela curiti u njezino tijelo. Odjednom se njezina fizička snaga abnormalno pojačava, čak dobiva i sposobnosti telekineze, telepatije i mentalne potencijale da putuje kroz vrijeme te uopće ne osjeća nikakvu bol. Koristeći novostečene moći, ona ubija svoje otmičare i bježi.Povlačeći zanimljive paralele s nekim od filmskih klasika, Luc Besson objašnjava svoje viđenje ovog znanstveno-fantastičnog kinohita, koji je zaradio 463 milijuna dolara, 11 puta više od budžeta te mu dao novi veliki hit u već zavidnoj karijeri. Naime, Besson je želio Lucy" podijeliti na tri dijela, od kojih bi prvi bio poput Leona: Profesionalaca", drugi poput Nolanovog Inceptiona", a treći poput 2001: Odiseja u svemiru".

Dobrim dijelom sagrađen na šarmu Scarlett Johansson, u Bessonovim rukama Lucy" je jako zabavno akcijsko djelo, tako tipično za Bessona, nešto između filma o superherojima i gangsterskog žanra, sve zaslađeno pojavom privlačne Scarlett. Sve u svemu, Bessonov interes za mogućnosti ljudskog mozga, koje su većinom neiskorištene, odveo ga je na znanstveni teritorij te je odlučio snimiti akcijski film sa svrhom, kako sam ističe, ali u konačnici pružiti i izniman filmski doživljaj, što je u potpunosti uspio.