Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
ASTRONOMSKI VELIKE SVOTE

Nezamislivo: ovo su zarade popularnih glumaca!

Ekipa s malih ekrana ne mora se brinuti za životnu egzitenciju - da imaju života kao mačke i dalje bi bi ili osigurani!

Image
Press/ 29.10.2015. u 20:16
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Za prve tri sezone Teorije velikog praskaJohnny Galecki, Jim Parsons i Kaley Cuoco dobivali su 60 tisuća dolara po epizodi. Kako je serija imala nevjerojatan odjek, do četvrte sezone ta se svota podigla na visokih 200 tisuća dolara. Sa svakom sezonom se podizala i njihova cijena, stoga je do sedme sezone to kulminiralo na 350 tisuća, a glumci su i time bili nezadovoljni, te su sredinom prošle godine isposlovali novi ugovor koji im je osigurao 1 milijun dolara po epizodi – svakome!

Mayim Bialik i Melissa Rauch na početku su za uloge Amy i Bernadette dobivale 20 odnosno 30 tisuća dolara, a kako su se njihovi likovi „udomaćili“ u seriji, pokrenule su reprogramiranje ugovora koji se prvo udvostručio, a sada im garantira 100 tisuća dolara po epizodi.

Njihovim primjerom poslužili su se i Simon Helberg i Kunal Nayyar, odnosno Howard i Raj, međutim, oni su morali prijeći puno duži put od svojih kolega. Naime, dugo su pregovarali s kućom Warner Bros Studios pod čijom je paskom serija, te su zahtijevali povišice, jer dok je ostalim glumcima plaća rasla, njima je stagnirala na 75 odnosno 125 tisuća dolara. Zadnja poznata informacija iz kolovoza prošle godine je da je Nayyar potpisao milijunski ugovor i time se pohvalio na Twitteru, a Helberg se nakon cijele drame nije oglasio, te nije odao koliko je njegov novi ugovor „težak“. Šuška se da je riječ o oko 800 tisuća dolara.

Trenutno se dvoje glumaca, Parson i Cuoco nalaze na Forbesovoj listi najbogatijih zvijezda – Parson je na 89. mjestu sa godišnjim prihodom od 29 milijuna dolara, a slijedi ga Cuoco na 95. mjestu s 28 i pol milijuna.

Još jedna velika vreća zlata su i Dva i pol muškarca. Naime, Charlie Sheen, dok je još uvijek glumio problematičnog brata i strica Charlieja po epizodi je zarađivao dva milijuna, pa je 2011. godinu završio „težak“ čak 48 milijuna dolara! Njegov filmski brat Alan, odnosno Jon Cryer, ugovor je potpisao na 600 tisuća dolara, a s vremenom se ta cifra popela na 720 tisuća. Sheen je, osim problema s drogom, imao i problema s producentima jer je zahtijevao povišicu, pa su ga oni zamijenili s mlađim Ashtonom Kutcherom koji je od samoga početka dobivao 755 tisuća dolara.

I glumačka ekipa Moderne obitelji ušla je u sukob s produkcijskom kućom, jer su smatrali da zaslužuju bolja primanja. Podizane su parnice, odvjetnici su radili punom parom, a na kraju je dogovoreno da će pet glavnih odraslih glumaca - Julie Bowen, Ty Burrell, Jesse Tyler Ferguson, Eric Stonestreet i Sofia Vergara dobivati nešto malo manje od 250 tisuća dolara, a očekuje se da će se do osme sezone koja starta iduće godine, ta brojka podići i do 350 tisuća dolara po jednoj snimljenoj epizodi. Ed O'Neill se pridružio kolektivnoj tužbi koju je pokrenula glumačka ekipa i pristao na smanjenje honorara, ali ako uzmete u obzir da je do sada u 2015. zaradio 10 i pol milijuna, njegov potez ne treba gledati kao preveliku žrtvu.

Image
Foto:
Image

Od ostalih poznatih lica s RTL-ova programa, valja izdvojiti Ellen Pompeo koja za ulogu doktrice Meredith Grey u Uvodu u anatomiju zarađuje 375 tisuća dolara, a Hugh Laurie je za Dr. Housea bio plaćan 409 tisuća po epizodi. Šarmantni Patrick Dempsey i Simon Baker svoju glumu i ženske uzdahe naplaćuju sa vrtoglavih 12 milijuna dolara na godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Sve ove uspješnice možete gledati redovito na RTL-u i RTL 2, kako radnim danom tako i vikendima.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Ona je u vezi

Jovan i Paulina iz 'Ljubav je na selu' ne mogu zaboraviti jedno drugo: 'Ima nešto u nama da smo se tako poželjeli...'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba