SVAKA ČAST!

Nikad ne biste pogodili što je bila prva ljubav slavnog holivudskog zavodnika Liama Neesona!

Napeti triler s Liamom Neesonom 'Non-stop' gledajte u subotu u 20:10 na RTL-u

Image
RTL.HR/ 6.7.2022. u 13:30

Školu boksa za djecu organizirao je svećenik lokalne katoličke crkve u irskom gradu Ballymenau, gdje je obitelj Liama Neesona odlazila na mise. Ambiciozni svećenik sam je bio trener mladim boksačima. Mali Liam priključio se boksačkom timu kad mu je bilo 9 godina. U početku, tih desetak dječaka imalo je samo jedan par rukavica i udžbenik o boksu. S vremenom je ova škola boksa postala jedna od najboljih u Sjevernoj Irskoj.

U jednom intervjuu Neeson je kazao kako je teško biti rođen u Sjevernoj Irskoj i ne baviti se ovim sportom. Borba protiv nasilnika bila je oduvijek prijeka nužnost, a i stalne vjerske proturječnosti također su odigrale ulogu jer Liam je rođen u katoličkoj obitelji, a većina stanovnika grada Ballymene su protestanti.

https://i.pinimg.com/originals/35/0d/36/350d364459b0a7a67c06d4bd1e58c6a9.jpg

U svojim tinejdžerskim godinama Liam se počeo ozbiljnije baviti boksom, iako se to njegovim roditeljima nimalo nije sviđalo. Budući glumac počeo je sudjelovati u amaterskim natjecanjima i postao prvak Sjeverne Irske. Bio je omladinski prvak Irske u teškoj kategoriji čak tri godine zaredom. Kada je imao u petnaest, u jednom je boksačkom meču slomio nos, ali je svejedno osvojio to prvenstvo.

Prestao je sudjelovati na boksačkim turnirima sa sedamnaest godina jer je nakon jedne presudne pobjede doživio čudno stanje "opijenosti". Liam je smatrao da se u tom stanju više ne može kontrolirati i biti odgovoran za svoje postupke. 

https://cdn.shopify.com/s/files/1/0375/1881/files/liamneeson-2_grande.jpg?2125

Međutim, to nije bio potpuni kraj Liamove boksačke prakse. Ovaj sport pomogao mu je kasnije u glumačkoj karijeri. I dalje redovno trenira uz vreću za udaranje, često i u sparingu, a ponekad sudjeluje i u amaterskim borbama.

„Boks je više od borilačke vještine“, kazao je popularni glumac u jednom intervjuu. „Kad se bave ovim sportom, momci nauče disciplinu i marljivost. Bez toga, ne bih ni ja nikad uspio održati se kao glumac i glumiti snažne pozitivne junake.“

Upravo se čita

Image
'zdravstvo se raspada'

Vidović Krišto proziva Plenkovića: 'Hitna je diskutirala s Matijanićem, a Jandrokovića su vozili na snimanje pluća'

Napeti triler s Liamom Neesonom 'Non-stop' gledajte u subotu u 20:10 na RTL-u.

Image

Non-stop

igrani film, triler
Velika Britanija/ Francuska/ SAD/ Kanada - 2014
Subota, 9. lipnja u 20.20 sati
Gledaj na
RTL.HR/ 6.7.2022. u 13:30

Više s weba

Pročitajte još

Image
Prekrasna obitelj

Marijana Batinić uživa na odmoru sa suprugom i kćerkicama: Pogledajte kako su Ena i Roza narasle!

Više s weba