Play ponuda
Play ponuda
Večeras u 00:15

'Noćne životinje': Sjajan psihološki neo-noir triler svestranog Toma Forda

Ako si nekoga volio, ne možeš ga samo izbrisati iz života... ili?

Image
RTL.HR/ 29.8.2021. u 16:00
Play ponuda

Na adresu vlasnice umjetničke galerije Susan Morrow (Amy Adams) stiže rukopis romana bivšeg joj supruga Edwarda Sheffielda (Jake Gyllenhaal), koji traži njezino mišljenje. S romanom stiže i pozivnica za večeru jer Edward uskoro stiže u Los Angeles. Inače, trenutni brak Susan Morrow je pred raspadom zbog nevjere supruga, biznismena Huttona Morrowoa (Armie Hammer) pa ona postaje opsjednuta romanom posvećenom njoj, čiji je naslov “Noćne životinje” odabran prema nadimku koji joj je Edward dao. Čitajući roman, koji odiše mračnom atmosferom, Susan se prisjeća prvog susreta s Edwardom i njihove veze, kojoj se njezina majka protivila smatrajući da Edward nije vrijedan njezine kćeri te da zbog svojih romantičnih pogleda nikad neće ostvariti nikakve ciljeve.

Sjajni psihološki neo-noir triler, nastao prema romanu Austina Wrighta “Tony and Susan”, snimio je modni dizajner, scenarist i redatelj Tom Ford, poznat po izvrsnom “A single man”. Glavne uloge ponijeli su Jake Gyllenhaal, kao pisac i bivši suprug, te Amy Adams, kao vlasnica umjetničke galerije, koju dijelovi romana podsjećaju na vezu s bivšim suprugom. Podijeljen na tri dijela, film je osmišljen kao dvoslojna priča. Pa tako u prvom dijelu Susan prima rukopis bivšeg supruga, drugi dio se usredotočuje na priču iz romana; o obiteljskom odmoru koji završi nasiljem i smrću, dok se u trećem dijelu vraćamo u stvarni svijet. Iako su glavne role pripale Jakeu Gyllenhaalu i Amy Adams, koji su svoj dio odradili majstorski, zanimljivo je spomenuti da su u sporednim ulogama zasjali neki drugi glumci. I dok je na festivalu u Veneciji ovaj izvrstan film osvojio Grand Jury nagradu, na nagradama Akademije Michael Shannon, koji tumači detektiva Bobbyja Andesa, nominiran je kategoriji najboljeg glumca. Film je također zaradio i devet nominacija na BAFTA nagradama te nominaciju na Zlatnim globusima u kategoriji za najboljeg redatelja i najbolji scenarij, a Aaron Taylor-Johnson, kao sadistički vođa bande iz romana, pobijedio je u kategoriji najboljeg sporednog glumca.

https://images.squarespace-cdn.com/content/v1/58e45a52ebbd1a24417fdf93/1496116791121-P2776YIGOYPPL15VDK9D/ke17ZwdGBToddI8pDm48kMUBR0P-IRfFTmCwTYoABZ5Zw-zPPgdn4jUwVcJE1ZvWQUxwkmyExglNqGp0IvTJZUJFbgE-7XRK3dMEBRBhUpxPbhCz_jCbMJRjfXLLHhwjEF-l7stWXIATMDqAkbWPn59wpj8vLBk2K5n0ixcsfy4/nocturnalanimals.gif
Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
ZABAVA ZA NAJMLAĐE

'Čudesan dan u šumi' - u petak na Kockici!

Play ponuda

Više s weba