Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
STAR WARS

Nova era može početi – 30 godina nakon 'Povratka Jedija'

O franšizi Ratova zvijezda ne treba puno govoriti – njome su zaluđeni mali i veliki, pa čak i likovi iz serija ( da, da mislimo na ekipu iz Teorije velikog praska).

Image
Press/ 29.11.2015. u 14:40
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Najnoviji nastavak, Sila se budi, u hrvatska kina dolazi sredinom prosinca, točnije 17.12. Najveći fanovi karte su već nabavili, a mi ćemo vam skratiti vrijeme do premijere s nekoliko zanimljivih činjenica, koje su George Lucas, J.J. Adams i glumačka ekipa davali na kapaljku.

Lucas je odlučio koristiti što je više moguće prirodnih lokaliteta i prikladnih minijatura umjesto tzv. zelenog ekrana, kako bi što autentičnije nastavio niz prethodnih filmova.

Još 2013. objavljeno je da su Carrie Fisher i Mark Hamill započeli strogi režim prehrane i vježbe kako bi se što bolje pripremili za uloge princeze Leie i Lukea, koje u glumili i prije više od 30 godina.

Da su ozlijede na setovima česte, govori i činjenica da je u ljeto 2014. Harrison Ford slomio gležanj kada je zapeo ispod masivnih vrata studija. Režiser J.J. Abrams nešto kasnije otkriva da je on svoj gležanj slomio na isti dan – i to zato jer je pomagao Fordu da se izmigolji ispod nekoliko stotina kila teških vrata!

Novi droid u filmu zove se BB-8, a on je inspiriran jednom od inicijalnih ideja za ikoničkog R2-D2-a. Razlog zašto nije mogao biti realiziran sredinom 70-ih je jednostavan – nije postojala tehnologija za to!

https://45.media.tumblr.com/9f49ae21ec745e98b5c20d10beac004b/tumblr_nm3njxUyRP1tn69vro1_500.gif

Drugi službeni objavljeni teaser je u 24 sata prikupio više od 20 milijuna pogleda na You Tubeu, a vjerne i odane pratitelje je razveselilo kada se obznanilo da će John Williams, kompozitor koji je radio na svih šest prijašnjih filmova biti zadužen za zvuk i u ovom komadu.

Da žele glumiti u filmu šuškalo se za mnogo glumaca, a samo neka od imena koja su se spominjala su Benedict Cumberbatch, Zac Efron, Saoirse Ronan i Gary Oldman, a najljepši mogući debi ima Billie Lourd, kćer Carrie Fisher.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kako vam ne bismo otkrili previše, tu ćemo stati, ali vam predlažemo da kao pripremu pogledate animirani serijal Zvjezdani ratovi: pobunjenici na Kockici. Na rasporedu su danas u 17:05.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
BIO U 'VEČERI ZA 5 NA SELU'

'Pjesmu ću objaviti u proljeće da bude kao prvi proljetni vjesnik': Ivan Bašić o pohodu na glazbenu scenu

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba