Novosti

Nova serija 'Manifest' na RTL Crimeu: Prije pet godina let 828 je nestao, a danas se vratio kući

Prvu epizodu, ove vrlo obećavajuće serije, gledalo je čak 18,4 milijuna gledatelja

RTL TV
04.03.2020 14:30

Ako volite dobru zagonetku i misterij, nova serija Manifest", koja počinje s prikazivanjem u ponedjeljak, 9. ožujka te će se prikazivati na RTL Crimeu od ponedjeljka do petka u 22.40 sati , sigurno će vas privući!

Ova izvrsno ocijenjena serija usredotočena je na putnike i posadu komercijalnog aviona koji se iznenada pojavljuje nakon što je nestao prije nekoliko godina, dok se putnicima čini da let nije trajao dulje od predviđenog, od trenutka kada su ušli u zrakoplov. Naime, let 828 Montego Aira iz Jamajke za New York uletio je u turbulentno područje. Iako je turbulencija kratko trajala, bila je snažna, no piloti je nisu mogli izbjeći jer radar nije ništa pokazao. Nakon slijetanja u zračnu luku putnici i posada dočekani su u nevjerici i šoku. Naime, pet je godina prošlo od trenutka kada im se izgubio trag te se pretpostavljalo da su svi mrtvi. Nakon prvobitnog šoka za njihove najbliže, ali i čitavu javnost, sada je opet vrijeme da putnici nastave sa životima, no ubrzo se suočavaju s činjenicom da nisu više isti, nešto se promijenilo u to kratko vrijeme turbulencije: počinju čuti glasove, imaju vizije, štoviše, mogu vidjeti događaje koji će se tek dogoditi.

Manifest

Serija najnovijeg datuma, koja je početkom godine krenula u novu sezonu na NBC-u, popunjava prazninu koja je nastala još završetkom Losta", mada to ne znači da otad nije bilo jako dobrih serija u tzv. žanru misterija i natprirodnog, poput Stranger things", Dark", Fringe" i nekih drugih. Prva sezona premijerno je prikazana u rujnu 2018,. nakon što je NBC dao nalog da se snimi 13 epizoda da bi dodatno bile snimljene još tri, koje zaokružuju prvu sezonu. Autor serije je Jeff Rake, ujedno i izvršni producent uz filmsku legendu Roberta Zemeckisa (Povratak u budućnost") i Jacka Rapkea. Uz pažljivo birane glumce, među kojima prednjače Melissa Roxburgh i Josh Dallas, kojeg smo zapamtili kao Fandrala iz Thora", serija je ostvarila onaj fini balans između natprirodnog i melodrame.

I dok većina sličnih serijanakon sjajne prve epizode pada u prosječnost, Manifest" gradi priču bez imalo naprezanja, ne pravi se da ima odgovore za sva pitanja već postavlja pitanja te na krajuu svojoj nenametljivosti stvara neodoljivu ovisnost kod gledatelja. Prvu epizodu, ove vrlo obećavajuće serije, gledalo je čak 18,4 milijuna gledatelja, a njenu zvjezdanu budućnost nagovještavaju i nominacije u kategorijama najbolje ZF serije i najboljeg primetime programa na prestižnim Saturn, tj. Imagen nagradama.