Novosti

Nova serija "Znanost glupog" od subote, 7. travnja na RTL-u

Znanost glupog", serija zabavnog i edukativnog karaktera za velike i male gledatelje stiže na program RTL-a!

RTL
04.04.2018 13:31

Od subote, 7. travnja RTL-ovi gledatelji će uz pomoć Nikole Vikića Topića upoznati Znanost glupog", emisiju koja objedinjuje znanost i zabavu na svima lako prihvatljiv način. Putem velikog broja kućnih videa objašnjava se zbog kojih su zakona fizike junaci iz naših snimki bili više ili manje uspješni u svojim vratolomijama, odnosno zbog čega je sve pošlo po zlu, što garantira odličnu zabavu za sve generacije! Mlađi će uživati u nevjerojatnim i smiješnim snimkama te pritom naučiti nešto o prirodnim zakonima na temelju kojih svijet funkcionira, dok će se stariji brzo i lako, uz mnogo smijeha, podsjetiti fizike, koju su učili u školi. U serijalu, u originalu poznatom po nazivu Science of Stupid", Nikola Vikić Topić će svojim komentarima sa znanstvene strane objasniti kako amaterski znanstvenici ispituju načela fizike, poput zaokretnog momenta, gravitacije i Newtonovih zakona kroz šaljiva, a ponekad i bizarna amaterska videa.

Nikola Vikić Topić

Meteorologu Nikoli Vikić Topiću ovo nije prvi izlet u voditeljske vode jer je uz vremensku prognozu, koju redovito vodi, sudjelovao i u projektu Ludi Guinessovi rekordi". Seriji Znanost glupog" jako se veseli jer je diplomirao geofiziku na PMF-u pa mu je bijeg" u zabavan, a ipak znanstveni, format dobro sjeo.

Znanost zbilja jest zabavna, a sad ćete vidjeti da može biti i vrlo smiješna! Najviše mi se svidjelo to što se u "Znanosti glupog" na jednostavan, ali precizan način objašnjavaju fizikalne pojave na primjerima ljudske nespretnosti, nepažljivosti i gluposti. Dakako, treba naglasiti, da su mnogi pothvati prikazani u emisiji stvarno opasni i nipošto ih se ne smije pokušati ponoviti", kaže Nikola. "Znanost glupog" ne propustite subotom u 19:30 sati na RTL-u!