Novosti

Novi edukativni serijal 'Jeste li znali?' od ponedjeljka na Kockici

Hrvatska vrvi kulturnim i povijesnim znamenitostima koje su poznate u cijelom svijetu, no bogata je i brojnim skrivenim predjelima te lokalitetima od iznimne važnosti o kojima mnogi malo znaju, a koje svakako vrijedi upoznati

RTL TV
09.11.2019 12:00

Onim najmlađima i najznatiželjnijima, na njima prihvatljiv i zabavan način, upravo njih donosi nova edukativno-zabavna emisija 'Jeste li znali?', koja s emitiranjem počinje sljedeći ponedjeljak na Kockici.

Jeste li znali?

'Jeste li znali?' novi je televizijski format i svojevrsni nastavak popularnog serijala 'Etno sat' koji se na Kockici emitira od samih početaka. S ciljem upoznavanja kulturne baštine i zanimljivosti koje krije Hrvatska, marljiva ekipa Kockice proputovala je čitavu Lijepu Našu u potrazi za nevjerojatnim činjenicama. Serijal koji se sastoji od 30 epizoda obiluje pričama o radu poznatih izumitelja i pisaca, raznim zemljopisnim fenomenima, gastronomskim užitcima, ali i muzejima koji vraćaju dašak prošlosti te služe kao podsjetnik na neka druga vremena i važne događaje.

Jeste li znali?

Omiljeni voditelj Kockice Davor Balažin i njegovi sugovornici, redom priznati znanstvenici, povjesničari i muzeolozi, malene će gledatelje povesti na putovanje čarobnim Motovunom, u šetnju ulicama grada umjetnika – Grožnjana, pokazati im Morske orgulje u Zadru ili ih pak upoznati s likom i djelom genijalca Nikole Tesle te najznačajnije hrvatske spisateljice za djecu, Ivane Brlić-Mažuranić.

Avantura po Hrvatskoj uz 'Jeste li znali?' na rasporedu je od 11. studenoga, svakim radnim danom u 09:40 sati na Kockici.