Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Intervju

Novi voditeljski par emisije 'RTL Danas': Ovo je velika odgovornost i čast, voditelji prvi ulaze u domove gledatelja

Damira Gregoret i Adrian De Vrgna novi su voditeljski par emisije „RTL Danas“, a kako je prošla prva emisija, kakvu odgovornost donosi novi angažman i koje savjete su dobili od kolega, otkrili su za RTL.hr

Image
rtl.hr/ 31.12.2020. u 14:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

DAMIRA GREGORET:

Kakvi su dojmovi nakon prve emisije, što kažu kolege i gledatelji?

Ekipa iz redakcije dočekala nas je ispred studija uz čestitke i šampanjac i tada nam je bilo jasno da je sve prošlo kako treba. Obitelj, prijatelji i kolege slali su nam poruke potpore pa smo se Adrian i ja zezali da nam se čini kao da nam je rođendan.

Kako gledate na voditeljsku ulogu?

To je dodatna odgovornost i, naravno, čast. Prilika za sudjelovanje u cijelom paketu vijesti u danu; dobrih i loših, veselih i tužnih, svega onoga što RTL Danas jest i po čemu nas gledatelji prepoznaju. U svemu tome jako je važan kontekst, za što je prethodno iskustvo praćenja politike dobra podloga.

Ovo vam nije prvo voditeljsko iskustvo jer ste radili već sučeljavanja, izborne emisije, ali je ipak sad riječ o potpuno drugačijem formatu. Ima li treme?

Uvijek, u svim formatima koje sam dosad radila postoji doza treme koja nestane čim emisija, intervju ili javljanje započnu. Radije to zovem adrenalinom. Tako je bilo i ovaj put.

Image
Foto:
Image

Kako su protekle pripreme i koliko su trajale?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Adrian i ja protekla smo dva, tri tjedna imali probe i vježbe sa sjajnom, vrhunskom profesionalkom Dunjom Lakuš. Postoje standardni uzusi koje nam je ona približila i začinila vlastitim, originalnim savjetima. Uglavnom smo nakon dnevnog reporterskog posla ostajali prilagoditi najave i proći kroz emisiju od dana ranije i onda bismo na tome vježbali. Savjete smo tako u hodu skupljali i od ekipe i iz studija i iz režije.

Jesu li i drugi voditelji – Ana, Jelena, Tomislav, Ivan – dali neke savjete?

Na RTL-u su kolege zaista to - u svim situacijama, pa tako i sada. Svi su imali pokoji savjet i dali nam vjetar u leđa. Od odgovora na dosadna tehnička pitanja o tome gdje se što upisuje do, sigurna sam, prave i iskrene podrške.

Vjerojatno jedno od pitanja koje se nameće samo po sebi je – je li vam draži posao voditeljice ili reporterke?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Upravo se čita

Image
POSTALO JE VRUĆE!

Zvonko u svom haremu, Brankici gurnuo glavu u grudi: 'Ako te ja zgrabim, neću te ljubiti u čelo'

Jedno i drugo ima svoje prednosti i mane. I ne, ne mislim da jedno isključuje drugo.

Kako se vi i Adrian slažete, je li bilo i dodatnih priprema, analiziranja, savjeta?

Adrian i ja smo po mnogočemu drugačiji, no osim što smo kolege, mi smo i prijatelji. To nekad u poslu zna biti i problem, no u našem se slučaju pokazalo kao idealna kombinacija. Dajemo si savjete i otvoreno se kritiziramo. Imamo odnos bez rukavica s ciljem da budemo što bolji. Adrian je dobar čovjek, a oduvijek mislim da ne možeš biti dobar novinar ako si loša osoba.

ADRIAN DE VRGNA:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kako je prošla prva emisija, je li bilo treme?

Bilo je sjajno, uz dozu pozitivne treme, u izvanrednim okolnostima. Uz sjajne reportere, ekipu u režiji i studiju, sat i pol vremena je prošlo u hipu. Doček kolega ispred studija posebno nas se dojmio. Reakcije su pozitivne, kao da godinama radimo u paru.

Image
Foto:
Image

Uz reportersku ulogu, gledatelji vas od sad mogu gledati i kao voditelja informativne emisije. Kolika je to uopće odgovornost?

Velika. Voditelji, da budem slikovit, prvi ulaze u domove gledatelja. Zbog gledatelja smo tu. Uz odgovornost, to je i čast. I to što me vodstvo kuće vidi i u ovoj ulozi, sjajan je kompliment.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Što je najvažnije u novom angažmanu, odnosno što biste htjeli postići, kakav dojam ostaviti?

Cilj je da budemo ono što jesmo i kakvi jesmo. Najbolja verzija sebe. Svatko od nas je drukčiji sa svojom osobnosti, idejama. Da, drugačija je ovo vrsta angažmana, ali otkako sam na RTL-u,  imao sam priliku raditi iskorake, primjerice, naša hvaljena predizborna sučeljavanja bila su prilika da to pokažemo.

Kao politički reporter donosite vijesti iz tog sektora, no sad ćete prezentirati vijesti iz svih sfera društva. Ima li uopće razlike u načinu prezentacije različitih tema?

Sigurno. Neke forme zahtijevaju više strogosti. S druge strane, 2020. bila je puna loših vijesti i njih treba priopćiti, no najljepše je kada prezentiraš s osmijehom jer događaju se i dobre, lijepe, plemenite stvari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Što su rekli vaši bližnji i kolege na ovaj korak?

Svi su mi podrška, drago im je i znaju koliko mi znači ono što radim. Televizija je više od posla.

Jeste li tražili savjet od kolega? Kako si se pripremao za voditeljsku poziciju?

RTL je tim sjajnih ljudi koji pomažu jedni drugima. Od pitanja tehničke naravi nadalje, rado će svatko podijeliti svoja znanja i iskustva. Svaku nedoumicu koju imam na čistac istjeram s urednicima, kolegama voditeljima, kolegama reporterima, producentima, režiserima, snimateljima, montažerima... Ovo je timski rad i nitko nije otok. Odradili smo probe, a svaki savjet Dunje Lakuš zlata je vrijedan.

Kakva je Damira kao kolegica-suvoditeljica?

Damira je sjajna u svemu što radi. I raditi s njom je lako. Dogovaramo se oko svakog detalja. Nismo samo kolege, već i dugogodišnji prijatelji. I sretan sam što u ovu priču idemo skupa.

Damiru i Adriana gledajte i večeras u 18:30 u emisiji "RTL Danas!"

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
JOVANOVA DRAGA

Sjećate li se nje? Evo kako Paulina iz 'Ljubav je na selu' izgleda danas

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba