Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
potencijalni oskarovac

"Novine" Stevena Spielberga proglašen najboljim filmom 2017.

National Board of Review iz New Yorka skoro devedeset godina odabire i nagrađuje najbolja filmska ostvarenja te time nagoviješta tko bi mogao biti ovogodišnji dobitnik Oscara.

Image
Press/ 30.11.2017. u 12:31
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

National Board of Review odabrao je najbolje filmove i glumačke izvedbe za 2017. "Novine"Stevena Spielberga, priča o novinarima "Washington posta" koji su 1971. pokrenuli akciju da se ukloni status državne tajne s pentagonskih dokumenata o Vijetnamskom ratu, proglašen je najboljim filmom godine, dok su zvijezde filma, Tom Hanks i Meryl Streep, nagrađeni za najbolje ovogodišnje glumačke izvedbe.

Iako mnogi u dobitnicima NBR-a vide potencijalne kandidate za nagradu Oskar, ništa još nije sigurno. Prošle je godine NBR na svojoj listi najboljih filmova imao sedam od devet nominiranih za Oscara, a godinu prije, samo pet od osam.

https://theplaylist.net/wp-content/uploads/2017/11/the_post-Tom-Hanks-Meryl-Streep.jpg

NBR se često pogrešno smatra organizacijom kritičara, ali zapravo njegove članove čine poznati filmski entuzijasti, stručnjaci, akademici, mladih filmaši i studenati iz New Yorka. Odbor je osnovao 1909. vlasnik kazališta prosvjedujući gradonačelnikovom pokušaju da blokira filmski festival u gradu. Prvih 10 najboljih filmova odabrali su 1930., godinu dana nakon prve dodjele Oscara. 

Pogledajte trailer za vjerojatnog dobitnika Oscara fascinantnog redatelja Stevena Spielberga, koji u kina stiže 11. siječnja 2018. 

Po mnogima najbolji Spielbergov znanstveno-fantastični film „E.T.“ gledajte u subotu u 22:10 na RTL-u. 

https://thehipp.org/wp-content/uploads/2015/05/et-the-extra-terrestrial-1200x780.jpg
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
večeras u 20 sati

Vremena je sve manje, a njihov vlak je nezaustavljiv

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba