Novosti

"Novine" Stevena Spielberga proglašen najboljim filmom 2017.

National Board of Review iz New Yorka skoro devedeset godina odabire i nagrađuje najbolja filmska ostvarenja te time nagoviješta tko bi mogao biti ovogodišnji dobitnik Oscara.

Press
30.11.2017 12:31

National Board of Review odabrao je najbolje filmove i glumačke izvedbe za 2017. "Novine" Stevena Spielberga , priča o novinarima "Washington posta" koji su 1971. pokrenuli akciju da se ukloni status državne tajne s pentagonskih dokumenatao Vijetnamskom ratu, proglašen jenajboljim filmom godine, dok su zvijezde filma, Tom Hanks i Meryl Streep , nagrađeni za najbolje ovogodišnje glumačke izvedbe.

Iako mnogi u dobitnicima NBR-a vide potencijalne kandidate za nagradu Oskar, ništa još nije sigurno. Prošle je godine NBRna svojoj listi najboljih filmovaimao sedam od devet nominiranih za Oscara, a godinu prije, samo pet od osam.

NBR se čestopogrešno smatra organizacijom kritičara, ali zapravo njegove članove čine poznati filmski entuzijasti, stručnjaci, akademici, mladih filmaši i studenati iz New Yorka. Odbor je osnovao 1909. vlasnik kazališta prosvjedujući gradonačelnikovompokušajuda blokira filmski festival u gradu. Prvih 10 najboljih filmova odabrali su 1930., godinu dana nakon prve dodjele Oscara.

Pogledajte trailer za vjerojatnog dobitnika Oscara fascinantnog redatelja Stevena Spielberga , koji u kina stiže 11. siječnja 2018.

Za prikaz nam je potreban tvoj pristanak za umetanje sadržaja s društvenih mreža i trećih pružatelja usluga.

Po mnogima najbolji Spielbergov znanstveno-fantastični film E.T." gledajte u subotu u 22:10 na RTL-u.