Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
svakoga dana u 17:50

Od danas na Kockici: Nova zabavna i poučna animirana serija 'Kockić i prijatelji'!

Omiljeni Kockić postao je glavna zvijezda nove animirane serije i u njegovim će mnogobrojnim zgodama mali i veliki gledatelji na RTL Kockici moći uživati od danas u 17:50 sati

Image
Foto: RTL
RTL.hr/ 16.5.2022. u 14:15
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Znatiželjni i razigrani Kockić središnji je lik novog animiranog serijala. Svaki dan kreće u nove šarolike avanture koje zabavljaju, poučavaju i intrigiraju. Maleni će se gledatelji na taj način vrlo lako moći poistovjetiti s njim, slijediti ga u brojnim pustolovinama i pomagati mu savladati sve probleme s kojima se susreće.

Osim Kockića, gledatelji će upoznati i njegove svestrane prijatelje s kojima provodi vrijeme u igri, druženju i istraživanju. To su Valjak Oto koji voli prirodne znanosti te uvijek podučava i promovira znanje, Piramida Ida koja obožava istraživati svijet oko sebe i boraviti u prirodi te Loptica Lu koja promiče aktivan život, pozitivu i bavljenje sportom.

Teme obrađene u serijalu uistinu su šarolike te vrlo aktualne i prilagođene najmlađima – od prihvaćanja različitosti, pomaganja drugima, ljubavi prema životinjama, učenja, promicanja pozitivnih životnih vrijednosti i zagovaranja pravog prijateljstva, pa sve do praktičnih savjeta, poput savjesnog korištenja moderne tehnologije, prometnih pravila, važnosti pravilnog odlaganja i recikliranja otpada. Također, upoznaje ih se s glazbenim instrumentima, prometnim sredstvima te ustanovama poput muzeja, kina ili pak knjižnice. Osim toga, na zabavan i neizravan način, djecu se upoznaje s osnovnim geometrijskim tijelima, kockom, valjkom, kuglom i piramidom.

Svaka epizoda 'Kockića i prijatelja' istovremeno je zabavna i poučna. Na početku, gledateljima su predstavljena četiri pojma oko kojih će se bazirati zanimljiva epizodna priča, a svaka epizoda uključuje i interakciju s malenim gledateljima – narator im postavlja pitalice, pita ih se za mišljenje ili ih se pak pušta da na ekranu pronađu određeni predmet i tako glavnim junacima pomognu riješiti njihove nedoumice – dok na kraju uvijek slijedi važna pouka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kockić, Valjak Oto, Piramida Ida i Loptica Lu spremni su svojim dogodovštinama osvojiti sve generacije, a u programu RTL Kockice gledajte ih svakoga dana u 17:50.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
JEDVA ČEKAMO

Da bi blagdanska atmosfera bila potpuna: Na RTL-u i ove zime gledajte ‘Sam u kući’!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba