David Skoko upoznaje gledatelje s mediteranskim receptima i tradicionalnim proizvodima sunčane Istre. Pokazat će gledateljima kako se spremaju specijaliteti lagane i jednostavne mediteranske kuhinje, koja svoje temelje pronalazi u obiteljskim receptima sa svježom ribom i mesom te utjecajima susjedne Italije.
U 20 epizoda 'David Skoko: Stari gušti, nova kužina' doznat ćemo, između ostalog, kako se spremaju inćuni punjeni pestom i uvaljani u tijesto, kako od njihovih kosti napraviti čips, kako pripremiti komarču na tavi s pireom od povrća i pečenom palentom te sorbet od limuna za desert. Jednako tako, vidjet ćemo kako se spremaju jelovnici na kojima se nalaze bruskete s tapenadom, lungić sa začinskim biljem i pireom od buče za glavnom jelo te skuta s karameliziranim smokvama za desert, ali i mnogi drugi jelovnici koji će očarati gledatelje svojom originalnošću, jednostavnošću pripreme te, ono najvažnije, užicima okusa.