Play ponuda
Play ponuda
PON - PET u 21:10

Izvrsna humoristična serija 'Selo gori, a baba se češlja': Priča o onima 'koji prvo plate porez i struju'

Prvu epizodu iskrene i urnebesne serije 'Selo gori, a baba se češlja' ne propustite gledati večeras u 22 sata na kanalu RTL Adria

Image
RTL.HR/ 21.6.2022. u 15:00
Play ponuda

Radašin vrijeme provodi s Dragojlom (Mirko Babić), Žotom (Dragan Nikolić) i Milom (Milorad Mandić Manda), a često voli razmišljati o svojoj obitelji i njenoj sudbini. Obitelj čine supruga Radojka (Ljiljana Stjepanović), sin Radoslav (Nedeljko Bajić), snaha iz Švedske Ingrid (Ana Sakić) i unuk Tomas, (Miloš Stanojević), zatim kći Milona (Mariana Aranđelović) i zet Radenko (Fuad Tabučić) te unuci Milica (Ksenija Repić) i Milutin (Bratislav Čeperković).Ova uspješna humorna serija od šest sezona prikazivala se od 2007. do 2011. na RTS-u i, kako je sam autor rekao, priča je o suvremenom srpskom selu, poetska priča o selu, o ognjištima u kojima se ponovno pale vatre, a glavni protagonisti su „mali, a veliki ljudi – seljaci“, „oni koji prvo plate porez i struju državi“. Ubrzo nakon prikazivanja prvih epizoda, zahvaljujuć popularnim glumcima (Dragan Nikolić, Radoš Bajić, Milorad Mandić, Manda Milašin... ), serija je u Srbiji postala jako popularna, dok su epizode u 3. sezoni u prosjeku privukle čak 2,9 milijuna gledatelja.

Humorna serija, smještena u malom izmišljenom selu u blizini regije, gdje rijeke Južna i Zapadna Morava čine Veliku Moravu, iako komedija, ona dočarava život seljaka i njihovu emocionalnu vezu između obitelji, tradicije i zemlje. Jednako tako, ona prikazuje kako se život u selima mijenja zbog egzodusa mladih u gradove, nezaboravivši istaknuti kako je selo izvor srpske kulture i ponosa te ističe kvalitete srpskog naroda, poput iskrenosti i ljubaznosti, boreći se poput stereotipa stvorenih u 90-ima. Snimljena je u Kragujevcu i središnjoj Srbiji, tj. Šumadiji. Serija se prikazuje u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, sjevernoj Makedoniji i Hrvatskoj, dok je Slovenija čak kupila licencu za produkciju lokalne verzije emisije - "Naj ti krava crkne", a o popularnosti serije svjedoči i montaža filma nastalog iz 3. sezone serije pod nazivom “Selo gori… i tako” (2009.).

Humorističnu seriju 'Selo gori, a baba se češlja' gledajte od ponedjeljka do petka u 21:10 na kanalu RTL Adria.

Image

Selo gori, a baba se češlja

humoristična dramska serija
Srbija - 2007
Ponedjeljak - nedjelja u večernjem terminu
Gledaj na
Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
Kad znaš što želiš

/BIOGRAFIJA/ Željka Klemenčić: Bivša urednica Playboya kuhati je počela iz hobija i s vremenom postala vrsni gastroguru

Play ponuda

Više s weba