Novosti

Od večeras na kanalu RTL Adria nova intrigantna serija o Slobodanu Miloševiću: 'Porodica'

Prvu epizodu mini-serije 'Porodica' ne propustite gledati večeras od 22:45 na kanalu RTL Adria

RTL.hr
11.11.2022 12:45

Intrigantna i dugoočekivana mini-serija 'Porodica' iz 2021. godine govori o posljednja tri dana prije uhićenja i konačnog sloma bivšeg predsjednika Srbije Slobodana Miloševića, tijekom kojih, bez ikakve kontrole nad situacijom i prije neminovnog pada, nepredvidive i iskrene ljudske reakcije polako počinju izlaziti na površinu.


Početak kraja jedne obitelji, jedne zemlje i jednog doba

Porodica' je dramatična interpretacija stvarnih događaja, utemeljena na dosad poznatim činjenicama, autentičnim snimkama, javno dostupnim informacijama i svjedočenjima prisutnih. Neki likovi su izmišljeni, a neke scene rezultat su pretpostavki, kreativne obrade i umjetničke slobode. Kraj Miloševićeve ere bila je inspiracija scenaristu i redatelju Bojanu Vuletiću ('Praktični vodič kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem' i 'Rekvijem za gospođu J') za dramski prikaz stvarnih događaja, koji je istaknuo kako je 'Porodica' priča o ''početku kraja jedne porodice, jedne zemlje i jedne epohe''. Glavne uloge u seriji ponio je velik broj ponajboljih srpskih glumaca današnjice, koji su za svoje izvedbe dobili brojne pohvale publike i kritike. Slobodana Miloševića igra Boris Isaković koji je, zanimljivo, u nagradama ovjenčanom filmu 'Quo Vadis, Aida', utjelovio i Ratka Mladića.

Porodica.JPG

Miloševićevu suprugu Mirjanu Marković sjajno je utjelovila proslavljena Mirjana Karanović, a njihovu kćer Mariju Tijana Marković. U ulozi Zorana Đinđića našao se Uliks Fejmiu, Vojislava Koštunicu igra Svetozar Cvetković, a Čedomira Jovanovića trenutno jedan od najtraženijih mladih glumaca regije, Milan Marić ('Toma'). Serija je s emitiranjem premijerno krenula na RTS-u, na dvadesetu godišnjicu uhićenja, a već od same najave njezina snimanja čitav je proces pratilo veliko zanimanje javnosti u čitavoj regiji, ali i brojne kontroverze, među kojima se posebno ističe nastojanje Marije i Marka Miloševića, koji su putem odvjetnika u nekoliko navrata pokušali zabraniti snimanje serije o svojim roditeljima. Serija je briljirala na dodijeli nagrada na Sarajevo Film Festivalu 2021. godine. Osvojila je nagradu Srce Sarajeva u kategoriji najbolje dramske serije, najboljeg redatelja serije, Bojana Vuletića i kategoriji najboljeg glumca u glavnoj ulozi, Borisa Isakovića. O uspješnosti serije govori i informacija da je otkupljena za prikazivanje u Sjevernoj Americi, na kanalu MHz Choicea.