Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
PON - PET u 22:40

Od večeras na kanalu RTL Crime: Kultna serija ‘Twin Peaks’!

Prvu epizodu napete serije 'Twin Peaks' ne propustite gledati večeras od 22:40 na kanalu RTL Crime

Image
Foto: CBS
RTL.hr/ 27.9.2022. u 15:45
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U prekrasnom stoljetnom planinskom pejzažu, na obali rijeke, izvan gradića Twin Peaksa drvosječa Pete Martell (Pietro Martellanza) pronađe golo žensko tijelo umotano u plastiku. Odmah stiže šerif Harry S. Truman (Michael Ontkean) sa svojim zamjenicima. Tu je i liječnik Will Hayward (Warren Frost), koji tijelo identificira kao popularnu maturanticu Lauru Palmer (Sheryl Lee). Pronađena je i druga djevojka, Ronette Pulaski. Specijalni agent FBI-a Dale Cooper (Kyle MacLachlan) istražuje ubojstvo.

Image
Foto:
Image

Već na početku istrage Cooper ispod Laurinog nokta otkriva otipkano slovo "R" te obavještava zajednicu da Laurina smrt odgovara potpisu ubojice koji je kriv za ubojstvo još jedne djevojke u jugozapadnom Washingtonu prošle godine, te da dokazi pokazuju da ubojica živi u Twin Peaksu. Cooper pronalazi Laurin dnevnik iz kojeg iščitava da je ona živjela dvostrukim životom. Imala je dečka Bobbyja Briggsa (Dana Ashbrook), no varala ga je s motoristom Jamesom Hurleyjem (James Marshall) te se povrh svega prostituirala uz pomoć vozača kamiona Lea Johnsona i Jacquesa Renaulta.

Image
Foto: CBS
Image
CBS

S odmakom većim od 30 godina od prvog pojavljivanja na TV ekranima, „Twin Peaks“ je bez ikakve sumnje označio prekretnicu u TV dramskoj produkciji, način na koji se serija stvara, doživljava i gleda. Enigmatični, kompleksni i utjecajni „Twin Peaks“ oslikava se u nizu nekih novih suvremnih serija, no niti jedna se nije približila umjetničkom nivou koji su dosegli redatelj i umjetnik David Lynch i Mark Frost.

Image
Foto: CBS
Image
CBS

Mračna, atmosferična, nadnaravna, jezovita, pa čak i duhovita serija misterija premijerno je prikazana 1990. a trajala je dvije sezone, do 1991., da bi se, kada su neki pomislili da David Lynch neće moći kreativno i artistički doseći razinu prve dvije sezone, 2017. serija se vratila s trećom sezonom i još jednom potvrdila Lynchevu genijalnost i talent. Prepuna zlokobnih kadrova, jedinstvene i osebujne kinematografije jezovitog tona i misterioznih znakova koji se isprepleću te usmjeravaju detektivsku/kriminalističku priču, serija gledateljima predstavlja niz ekscentričnih likova na tipično Lynchev melodramatičan i nadrealni način. Glazbu je skladao jedan od velikih kompozitora filmske glazbe, Angelo Badalamenti, dok je serija 1992. dobila prequel i nastavak „Twin Peaks: Fire Walk with Me“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kultnu seriju 'Twin Peaks' gledajte od ponedjeljka do petka u 22:40 na kanalu RTL Crime.

Image

Twin Peaks

drama/ misterij
SAD - 1990
Ponedjeljak - petak u 22.40 sati
Gledaj na
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
opa!

Srce zvijezde 'Miriše na ljubav' više nije slobodno? Je li to nova Keremova djevojka?!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba