Novosti

Od večeras na kanalu RTL Living: Nova dokumentarna serija 'Papa – najmoćniji čovjek u povijesti'

Prvu epizodu CNN-ovog povijesnog dokumentarnog serijala ne propustite gledati večeras od 1:35 na kanalu RTL Living

RTL.hr
07.09.2021 16:30

Papa, svjetski vođa i institucija političke i vjerske moći, i dalje ostaje misterij mnogima, unatoč svom stoljetnom utjecaju. Nijedna druga vjerska figura nije toliko eksponirana, a ipak gotovo nepoznata javnosti.

U ulozi naratora,Liam Neesonvas vodi u dosad neviđene vatikanske arhive. Kroz ekskluzivne intervjue s nekim od najistaknutijih religijskih figura i znanstvenika, dokumentarna serijaPapa – najmoćniji čovjek u povijestiistražuje kako je od samo 12 apostola došlo do 1,2 milijarde katolika danas, povezujući nedavne događaje u Vatikanu s njihovim neočekivanim podrijetlom te razotkriva značenjePodučavanja dvanaestorice Apostola, rukopisa poznatijim pod nazivomDidahe.

Serija donosi ekskluzivne intervjue s autorima, stručnjacima i svećenicima koji su blisko surađivali s papom, među kojima su spisateljicaSusan Wise Bauer, teologinjaAnthea BulterteEamon Duffy, profesor povijesti kršćanstva na Sveučilištu u Cambridgeu, a producentica serijeNancy Glassobećava:Ova vizualno zapanjujuća serija će na novi način objasniti 2000 godina staru povijest papinstva te donijeti nova saznanja o ljudskoj povijesti.