Novosti

Odličnu špijunsku komediju 'Austin Powers u Goldmemberu' gledajte večeras na RTL2

Stigla je nova vrsta zla

RTL.hr
19.11.2022 15:15

Prošle su tri godine od posljednjeg susreta Austina Powersa i njegovog smrtnog neprijatelja, Doktora Evila. Ali nakon što Evil i njegov minijaturni suradnik Mini-Me pobjegnu iz strogo čuvanog zatvora, Austin, međunarodno poznat i priznat čovjek zabave i intrige, morat će ponovno u akciju u još jednom vatrometu komedije, 'Austin Powersu u Goldmemberu'!

Udruživši se s tajanstvenim Goldmemberom (Mike Myers), Dr. Evil (Mike Myers) ponovno planira pokoriti cijeli svijet, ovaj put uz pomoć putovanja kroz vrijeme. Evil se namjerava vratiti u prošlost te oteti Nigela Powersa (Michael Caine), najpoznatijega britanskog špijuna i Austinova (Mike Myers) oca. Hvatajući zlikovce kroz vrijeme, Austin se nađe u 1975. godini, kada se opet udruži sa svojom starom ljubavi, lukavom i neodoljivom detektivkom Foxxy Cleopatrom (Beyoncé Knowles). Zajedno, Austin i Foxxy moraju pronaći način za spas Nigela te zaustaviti Dr. Evila i Goldmembera, kao i preživjeti rađanje disco ere.

Mnoge aluzije na filmove Jamesa Bonda, ali i druge popularne naslove iz šezdesetih te referiranje na ikone pop-kulture, upakirane u privlačan i zabavan ukrasni papir moderne komedije, učinile su od serije filmova o Austinu Powersu naslove u kojima uživaju brojni gledatelji diljem svijeta. Treći dio urnebesnog serijala, 'Austin Powers u Goldmemberu', redatelja Jaya Roacha, nimalo ne iznevjerava trend, nego još žešćim pristupom franšizu podiže i nivo više. Uz sjajnog Mikea Myersa, koji opet portretira mnoštvo likova, u filmu gledamo i prekrasnu Beyoncé Knowles u ulozi Powersove pomoćnice, kao i slavne Michaela Yorka i Michaela Cainea.