Novosti

Olivia Wilde danas slavi 38. rođendan: Jeste li znali da se s 19 godina udala za talijanskog princa?

Donosimmo vam zanimljive činjenice iz života zgodne 'Trinaestice' iz serije 'Dr. House'

RTL.hr
10.03.2022 20:00

Olivia Wilde, rođena je 10. ožujka 1984. u New Yorku kao Olivia Jane Cockburn u obitelji koja ima dugu novinarsku tradiciju. Njezina majka, Leslie Cockburn (rođena Redlich), američka je uspješna producentica i novinarka, a otac, Andrew Cockburn, također je novinar i sin britanskog romanopisca i novinara Clauda Cockburna. Zanimljivo je kako Olivija tako ima engleske, njemačke, irske, manske, škotske i 1/64 židovske gene.

Odrasla je u Georgetownu u Washingtonu, a ljetovala kod djeda i bake u Ardmoreu u Irskoj. Prezime je promijenila tijekom srednje škole kako bi odala počast piscima u svojoj obitelji, od kojih su mnogi koristili pseudonime, pa je uzela prezime omiljenog irskog pisca Oscara Wildea.

Da želi postali glumica govorila je još od svoje 2. godine života. A karijeru je započela glumeći u reklamama i videospotovima. Televizijski debut imala je u seriji 'Skin' 2003. godine, a godinu dana kasnije proslavila ju je uloga biseksualke u teen seriji 'The O.C.'

No da Olivia nije samo talentirana glumica dokazala je 2011. godine, kada je napisala i režirala kratki film 'Free Hugs'. Režirala je video spotza Magnetic Zero i njihovu pjesmu 'No Love Like Yours', koji je u potpunosti snimljen isključivo Iphoneima, azatim i za Red Hot Chili Peppers i njihovu pjesmu 'Dark Necessities'.

Časopis Maxim ju je 2009. godine stavio na sam vrh popisa 100 najseksi žena na svijetu, a kako je pesketarijanka, proglašena je i za PETA-inu najseksi vegetarijansku slavnu osobu 2010. godine.

Zabavna crtica iz njezina života je kako je kao mlada sudjelovala na natjecanju u jedenju u Australiji. Bez obzira što je bila najmlađa i najsitnija,uspjela je pojesti 33 palačinke u 20 minuta i tako nadmašila poveće kršne muškarce. Časopisu Women's Health otkrila je kako je to učinila samo zato jer su joj rekli kako nema smisla da se djevojka prijavljuje na takvo natjecanje.

Sa samo 19 godina Olivia se vjenčala s filmašem i glazbenikom, talijanskim princom Taom Ruspolijem, no razveli su se 2011.

Dvije godine kasnije započela je vezu s holivudskim glumcem Jasonom Sudeikisom, zaručili su se 2013. godine i imaju sina Otisa i kćer Daisy. No, u studenom 2020. Sudeikis je otkrio novinarima kako više nisu zajedno.

Od tada svjetske medije pune članci o Olivijinojromantičnojvezi s deset godina mlađim britanskim glazbenikom Harryjem Stylesom.

Oliviju Wilde kao'Trinaesticu' gledajte u seriji'Dr. House' od ponedjeljka do petka u 20 sati na RTL2.