Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
SIMPSONI

Omiljena crtana obitelj koja već 28 godina zabavlja, ali i potiče na razmišljanje

James L. Brooks, Sam Simon, Matt Groening stoje iza šašavih likova koji se vraćaju na RTL.

Image
Press/ 30.11.2015. u 13:32
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Homer, Marge, Bart, Lisa i Maggie od 1989. godine su na malim ekranima, zaradili su 256 raznih nominacija od kojih je jedna za Zlatni globus, i pokupili 151 različitu nagradu za doprinos televiziji, ali i urbanoj kulturi u globalu. Kako i ne bi kada je za animaciju jedne epizode utrošeno između šest i devet mjeseci rada!

U povijest su ušli kao najdugovječnija komedija i crtana serija koja se emitira u prime-timeu u američkom televizijskom prostoru. Postoji jedan jednostavan razlog zašto je omiljena obitelj žuta – kako bi privukla pažnju gledateljima koji preskaču s programa na program i očito je ideja uspjela jer se procjenjuje da svaku epizodu gleda gotovo deset milijuna gledatelja!

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/d6/c7/9e/d6c79e398aa4cabd92b79f69ff9348c6.gif

Samo neke od zanimljivosti koje zabavljaju publiku su one najočitije: Bartova kosa uvijek ima 9 šiljaka, a Homerova kosa iznad uha zapravo su inicijali Matta Groeninga. Njegov poznati uzdah „D'oh“, koji je kao službeni izraz uveden i u Oksfordski rječnik, u scenariju se zove „iznervirani roktaj“.

Krusty Klaun je zamišljen kao simboličan alterego Homera Simpsona – oni izgledaju identično, osim što je Krusty našminkan i ima zelenu kosu. On dočarava kako bi Homer izgledao i živio da nema Marge i obitelj.

https://img0.joyreactor.com/pics/comment/gif-pixel-art-fight-club-877936.jpeg

Simpsoni su često bili gosti brojnim zvijezdama, poput Barryja Whitea, Resse Witherspoon i Lennya Kravitza, ali i brojnih političara, znanstvenika i sportaša. Njihova specijalnost je na indirektan i ciničan način, ali bez vrijeđanja, prokomentirati aktualna događanja u svijetu.

Kako biste se uvjerili da je sve što smo napisali istina, budite uz zgode i nezgode žutih ljudi iz Springfielda svakim radnim danom u 21:25 na RTL Kockici.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
PLAY

Propustili ste gledati film 'Južni vetar'? Pogledajte ga besplatno na PLAY-u!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba