Novosti

Omiljeni crno-bijeli psići osvajaju RTL!

Toliko puno psića, a tako malo vremena.

Press
26.11.2016 21:07

Dizajner videoigrica Roger Dearly ( Jeff Daniels ) živi sa svojim dalmatincem Pongom u Londonu. Jednog dana Pongo se zagleda u slatku kuju Perdy, a i njezina vlasnica, modna dizajnerica Anita Campbell-Green ( Joely Richardson ) zaljubi se u Rogera te, zahvaljući kućnim ljubimcima, njihova veza završi brakom. Anitina šefica Cruella de Vil ( Glenn Close ) jako voli krzno, toliko da ima svog reparatora, Skinnera ( John Shrapnel ), kojeg tjera da joj od krzna bijelog tigra iz ZOO-a napravi kaput. Anita, inspirirana svojim ljubimcima, napravi točkasti odjevni predmet, a Cruelli se toliko svidi da poželi imati kaput od kože pravih psića.

Klasična priča 101 dalmatinac" nastala je prema Disneyevoj animaciji iz 1961., koja je opet osmišljena prema knjizi Dodie Smith iz 1956. Ovu obiteljsku komediju režirao je Stephen Herek, koji se prije toga proslavio ekranizacijom Tri mušketira" Alexandra Dumasa. Za razliku od filmske verzije iz 1961., četveronožni ljubimci ne govore, no osim toga, Herek se vjerno držao originala pa će svi zaljubljenici u ovu vječnu priču biti itekako zadovoljni.

Na kinoblagajnama film je ostvario veliku zaradu, više od 320 milijuna dolara, dok je Glenn Close za ulogu Cruelle de Vil pobrala samo riječi hvale. U ostalim ulogama su poznati Jeff Daniels, Joely Richardson te Hugh Laurie , kojeg svakodnevno gledamo kao dr. Housea.

Preslatke psiće i zločestu Cruelu gledajte večeras u 22 sata!