Omiljeni zagorski chef Tomislav Špiček nekad i sad: Pogledajte kako je izgledao prije deset godina
Kuhar Tomislav Špiček godina nas svojim savjetima i kulinarskim tajnama, ali i kritikama, uveseljava pred malim ekranima. Show 'Tri, dva, jedan-kuhaj!' na RTL-u se emitirao devet sezona, a još ga uvijek možete pratiti na kanalu RTL Living, od ponedjeljka do petka u 19:35 sati. Show koji se na televiziji prikazuje od 2014. godine, mnogima je omiljeni kulinarski format. Od samog početka, stručan žiri uz Tomislava Špičeka, bila je i Željka Klemenčić, a zbog njihovih savjeta, kuhanje su usavršili i kandidati i gledatelji pred malim ekranima. Tko je najbolji kuhar amater? Godinama su odlučivali upravo oni. Ne sumnjamo kako su mnogi zbog njih odlučili zakoračiti u ovu profesiju...Svoje prvo jelo simpatični zagorski chef je skuhao svojim roditeljima, ocu Borisu i majci Zdenki dok je imao svega 14 godina. Skupljao je puževe kako bi zaradio nešto novca za džeparac pa ih je odlučio pripremiti roditeljima za ručak da ih iznenadi. U školi, na satu domaćinstva u sedmom razredu, skuhao je svoje prvo službeno jelo, a to su bile šnenokle. Nakon toga educirao se godinama i put ga je odveo u brojne poznate restorane, pa i u RTL-ovu emisiju. "Nikad mi nije bio problem raditi emisiju, uvijek mi je to lijepo i veseli me svako novo snimanje. Međutim, kad se prikazuje na ekranima, gotovo nigdje ne mogu otići, a da me ne zaustave ljudi i ne komentiraju emisiju i mene. Prilaze mi kao da me poznaju od ranije i pitaju za savjete, recepte, ali nađe se i pokoja kritika ili primjedba. No s tim se treba naučiti nositi i to je u redu, samo treba biti spreman na razne situacije. Kroz godine se naučiš da će te zaustaviti deset kumica uvijek kad ideš na plac", rekao je uoči emitiranja posljednje sezone. Javnost je zabrinuo prije nekoliko godina kada je radeći u zagrebačkom restoranu bio u predinfarktnom stanju, no na sreću, sve je bilo uredu. Otada pazi na prehranu, više se kreće i pokušava ne biti pod stresom...