Novosti

On je čovjek sa željeznim šakama i napravit će sve da dobije što želi!

Sedam klanova, a samo jedno blago.

Press
15.10.2016 16:36

Kina u 19. stoljeću. U Jungle Villageu, domu nekolicini zaraćenih klanova, kovač ( RZA ) sela stvorio je smrtonosno oružje s namjerom da kupi slobodu svoje voljene Lady Silk ( Jamie Chung ) te da zajedno napuste selo. Guverner ( Terence Yin) regije naredi klanu Lavova i njihovom vođi Zlatnom Lavu da štite veliku pošiljku zlata koja mora tuda proći. No Zlatnog Lava ( Kuan Tai Chen ), izdaju njegovi podređeni – Srebrni ( Byron Man ) i Brončani Lav ( Cung Lea ), koji planiraju ukrasti bogatstvo. Koristeći kaos koji je nastao u borbi s klanom Hijena, oni dopuste da Otrovni Bodež ( Daniel Wu ), guvernerov pomoćnik, ubije Zlatnog Lava. Sin Zlatnog Lava, Zen-Yi ( Rick Yune ) dozna o ubojstvu svog oca te krene u selo tražeći osvetu. U međuvremenu, carev tajni izaslanik Jack Knife ( Russell Crowe ) stiže u selo, kako bi pazio na zlato te se smjesti u bordelu koji vodi Madam Blossom ( Lucy Liu ), gospodarica Lady Silk.

RZA, ili punim imenom Robert Fitzgerald Diggs, poznati američki reper, producent i dio jednog od najboljih hip-hop bendova zadnjih 30-ak godina, Wu-Tang Clana, zajedno s Elijem Rothom, kojeg se sjećamo kao Donnyja "The Bear Jaw" iz Tarantinovog Nemilosrdni gadovi", snimio je ovaj žestoki borilački film u Šangaju i na drugim lokacijama po Kini, kako bi dojam koji ostavlja bio što stvarniji i uvjerljiviji.

U suradnji s Howardom Drossinom, RZA je snimio i soundtrack te okupio impresivnu postavu koja je filmu podarila balans rola - kombinaciju glumačkih zvijezda poput Russella Crowea, Lucy Liu, bivše MTV reality zvijezde Jamie Chung, te provjerenih majstora borilačkih vještina poput kickboxera Cunga Lea, wrestlera Davida Bautiste te borca Ricka Yunea. Zanimljvo je da je Quentin Tarantino potpisao svoju ulogu u filmu kao presents" zbog dugogodišnje suradnje s RZA-om, koji mu je dao glazbu za nekolicinu njegovih filmova.

Ova napeta priča impresivno je snimljena, a u to se uvjerite večeras od 22:50 na RTL-u!