Novosti

Oni će za svoj rasadnik riskirati živote!

Ne diraj im travu i njihovu Opheliju.

Press
14.10.2016 16:37

Najbolji prijatelji Chon ( Taylor Kitch ) i Ben ( Aaron Taylor-Johnson ) uzgajivači su marihuane u Kaliforniji. Chon, bivši vojni mornar prokrijumčario je sjemenje iz Afganistana te se zajedno s prijateljem odlučio baciti u biznis dilanja. Ben je završio botaniku i poslovno je obrazovan te se njih dvojica savršeno upotpunjuju u poslu. Osim ljubavi prema travi, prijatelji dijele osjećaje i prema Opheliji ( Blake Lively ), djevojci obojice. Kada plaćenik kartela ( Benicio Del Toro ) ponudi partnerstvo prijateljima te inzistira da se pridruže kartelu koji treba njihovu stručnost, oni odbijaju. Iako im korumpirani agent za suzbijanje droga ( John Travolta ) predlaže da pristanu, oni ipak odluče pobjeći u Indoneziju s Ophelijom, no prije nego što uspiju, šefica kartela ( Salma Hayek ) otme djevojku.

Nakon uglavnom povijesnih ili biografskih filmova (Alexander", World Trade Center", W.") Divljaci" je označio povratak Olivera Stonea negdje na trag Natural Born Killersa" sredinom 90-tih, film nakon kojeg Stone nije snimio blockbuster koji bi ga proslavio, barem ne u tolikoj mjeri.

Divljaci " je priča koja je u jednom trenutku zabavna, a već u drugom nasilna, priča o ratu protiv droga, o kartelima, koja u konačnici ne pokušava ući u preduboku, brutalnu realnost, možda je čak i prebanalna, ali jasno je da je Stone gledateljima prvenstveno želio pružiti dobar provod uz manje filozofiranja.

U svakom slučaju, Oliver Stone je složio film kako samo on umije: tu sve besprijekorno funkcionarima, dosadnih trenutaka uopće nema, a ono što je pružio odabir glumaca, zaista se isplati pogledati. S jedne strane imamo all star tim - Benicio Del Toro, John Travolta, Salma Hayek , s druge nešto nepoznatiji trojac - Aaron Taylor-Johnson, Taylor Kitsch i Blake Lively , a svi zajedno su odlični.

Budite uz ovu napetu priču večeras od 22:30.