Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
nedjelja u 22:15

'Opasna šifra': Bruce Willis štiti autističnog dječaka koji je uspio dešifrirati tajnu vladinu šifru i sada je u životnoj opasnosti

Najomiljemiji akcijski glumac u izvrstnom akcijskom trileru

Image
RTL.HR/ 31.7.2022. u 17:15
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Akcijski triler iz 1998. 'Opasna šifra', u kojem igraju Bruce Willis, Alec Baldwin i Simon Lynch, kojeg znamo iz 'Policajca iz vrtića' s Arnoldom Schwarzeneggerom, a režirao ga je Harold Becker, napoznatiji po kinohitu 'More ljubavi' s Alom Pacinom, nastao je prema romanu Ryne Douglas Pearson. Bruce Willis glumi Arta Jeffriesa, tajnog agenta FBI-a koji štiti devetogodišnjeg autističnog dječaka, Simona Lyncha, kojeg glumi Miko Hughes, koji se našao na meti vladinih ubojica nakon što je razbio tajnu vladinu šifru, te Willis pokazuje još jednom kako mu odlično pristaju uloge akcijskih heroja, u ovom uzbudljivom trileru.

https://4.bp.blogspot.com/-Ntu4kYzav9E/WN0O9D_AdQI/AAAAAAAAkAo/7g434Sg1BLIctOKJVuHEHDPcBkATZinkwCLcB/s1600/codice-mercury.jpg

Tijekom pljačke banke tajni FBI agent Art Jeffries (Bruce Willis) pokušava dobiti na vremenu i spasiti taoce, no FBI kreće u odlučnu akciju i ubija pljačkaše. Artov identitet sada je razotkriven i on dobija uredski posao. Devetogodišnji autistični dječak, Simon Lynch (Miko Hughes), dobije od učitelja zadatak dešifrirati telefonski broj u slagalici, koju su u časopisu objavila dva tvorca koda Nacionalne agencije za sigurnost, kako bi vidjeli može li ga netko dešifrirati.

https://see-aych.com/90s-movies/wp-content/uploads/2017/08/mercury-rising-1998.jpg

Šifra nazvana "Mercury" toliko je složena da su njegovi tvorci vjerovali da ga niti jedno računalo na Zemlji ne može dešifrirati. Autori šifre prijavljuju svom šefu, potpukovniku Nicholasu Kudrowu (Alec Baldwin), alarmantnu situaciju, a on Simona i njegove sposobnosti opisuje kao prijetnju nacionalnoj sigurnosti te šalje ubojice da likvidiraju dječaka i njegove roditelje.

Image

Opasna šifra

igrani film, akcijski triler
SAD - 1998
Nedjelja, 31. srpnja u 22.15 sati
Gledaj na
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
zvijezda 'Južnog vjetra'

ZAVODNIK ODUVIJEK ILI? Pronašli smo fotografije fatalnog Miloša Bikovića s početka karijere, a evo kako je izgledao

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba