Novosti

#ostanidoma, ostajem i ja: Pozitivne strane ostanka doma iz perspektive RTL-ove Lade Marinović

U tjednoj rubrici #ostani doma, ostajem i ja, ovog vikenda zamolili smo novinarku informativnog programa, Ladu Marinović da nam u kratkom upitniku otkrije pozitivne strane rada od kuće i ostanka doma općenito - iz njezine perspektive.

RTL.hr
26.04.2020 17:55

ČITAM: Kako su mi dani podijeljeni na 3-3 zbog rada u smjenama, tako se i sadržaj koji čitam mijenja. Tri dana kada radim sa svojim crvenim timom, bavim se samo i isključivo "najdražom" temom zvanom korona. Tri dana uvjetne slobode koristim za čitanje Previšićeve knjige Povijest Golog otoka , ali se trudim i raditi na sebi, pa sam se ulovila i japanskog bestsellera Umijeće jednostavnog življenja . Vidjet ćemo koliko daleko ću dogurati...

SLUŠAM: Moram priznati, uopće mi nisu loši domaći hitovi na temu korone, najviše mi se sviđa obrada evergreena Nene Belana, Ivona- Korona ! Opuštam se uz Darka Rundeka, a u kuhinji svira Dance monkey.

NAJRADIJE KUHAM: Upravo je plesna glazba nužna u kuhinji u kojoj provodim više vremena nego ikada prije, hahaha. Reporterski dan često je vrlo dug i zahtijevan, pripremati svaki dan hranu za ponijeti, priznajem, zna biti izazov. A sada smo svi, čini mi se, postali Jamie Oliver. Pa tako i ja, nema što ne pripremam, od raznih juha, ćufti, kruha, lava kolača i najdraže cheesecake torte.

OTKRILA SAM: Bezbroj online plesnih treninga koji su mi trenutno najbliži kontakt s većom skupinom ljudi haha. Ali plesu još uvijek, iako sam završila plesačku karijeru, pristupam s najvećom razinom odgovornosti. Već sam online naručila novu opremu.

U SLOBODNO VRIJEME GLEDAM: Totalni sam vizualni fanatik, gledam sve. Od humorističnih, krimi do dokumentarnih serija. Nedavno sam pogledala Kalifat , Unorthodox , Casa de Papel.. . Unabomber je odlična, britka i zanimljiva dokumentarno igrana serija koju svima preporučam.

NAJBOLJA STVAR OD RADA OD KUĆE MI JE TO ŠTO: Provodim vrijeme s Filipom i mačkom Linom. Iako neke dane uglavnom samo dijelimo prostor (ako ste mislili da je televizijski posao išta manje zahtijevan od kuće, e pa nije), uživam što imam priliku raditi što volim, a opet biti kod kuće i znati da sam sigurna.

NIKAD NISAM MISLILA DA ĆU: Kod kuće uspjeti napraviti prilog za koji ne možete znati da nije proizveden isključivo s radnog mjesta, televizije i terena. Ovo je često još veći izazov jer mi svakih pet minuta mačak Lino sjeda na tipkovnicu ili u krilo.

IZ OVE CIJELE SITUACIJE SAM NAUČILA: Da je strpljenje doista najveća vrlina, i da se čekanje isplati!

U POSLJEDNJIH TJEDAN DANA NAJVIŠE ME ODUŠEVILO: Kako svaki dan, od jutra do večeri, slušamo nevjerojatan cvrkut ptica. Nadam se da neće nestati kada se, mi ljudi, vratimo.

NAPOSLJETKU, SVIMA ŽELIM PORUČITI DA: Niti jedna situacija nije tako strašna, koliko god se možda činila. I da ćemo iz ovoga sigurno puno naučiti, o sebi i o drugima.