Play ponuda
Play ponuda
FESTIVALAC: PREŽIVJETI S VUKOVIMA

Ova priča vas ne može ostaviti ravnodušnima!

Godina je 1942. Židovska obitelj, koju čine djevojčica Misha (Mathilde Goffart), njezina majka Gerusha (Yael Abecassis), Ruskinja i otac Reuven (Benno Fürmann), Nijemac, skrivaju se u maloj kući u Ardennesu, u Belgiji.

Image
Press/ 24.4.2016. u 20:30
Play ponuda

Majka kaže maloj Mishi da ako joj jednog dana netko priđe i nazove ju ljubavi svoga života, ona treba bez pitanja poći s tom osobom. Kada nacisti zarobe njezine roditelje, Misha je dodijeljena jednoj njemačkoj obitelji koja se prema njoj loše odnosi. No djevojčica utjehu nalazi u obitelji Ernesta (Guy Bedos) i Marthe (Michèle Bernier), koja ih snabdijeva namirnicama. Misha obožava Ernestove pse, a Ernest joj daje kompas i kaže da su njezini roditelji odvedeni na istok, u logor. Kada nacisti uhite i Ernesta i Marthu, Misha kreće kroz šumu punu vukova, prelazi Njemačku, Poljsku i stiže do Ukrajine kako bi pronašla svoje roditelje.

Prema istoimenom romanu Monique De Wael a.k.a. Misha Defonseca, snimljen je film o životu djevojčice u paklu holokausta, koji ipak nije nastao prema istinitoj priči, no svejedno je vrlo uvjerljiv i, što je još važnije, priča je izrazito zanimljiva i odlično funkcionira na platnu. Véra Belmot, iskusna francuska producentica i redateljica, najpoznatija po „Marquise“ i „Rouge baiser“, zaslužna je za realizaciju večerašnjeg filma, koji je dobio nagradu za najbolji film na Calabria film festivalu, a Mathilde Goffart , koja tumači lik male Mishe, osvojila je na istom festivalu nagradu za najbolju glumicu.

Film je na rasporedu u sklopu Festivalca u 01:55 na RTL2.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
SAMO NA RTL PASSIONU

Poznajete li zaista dobro sve likove iz hit-serije 'Žena'? Donosimo vam kompletan vodič!

Play ponuda

Više s weba