Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
ISKUSNA NOVINARKA I REPORTERKA

Ovo je obilježilo rukometna prvenstva Ines Gode Forjan: Červar dao ostavku, Horvat zanijemio, a igrači joj poklonili dres

Te dvije situacije su dosta obilježile moja rukometna prvenstva, rekla je Ines Goda Forjan uoči odlaska u Švedsku, a ni ovo prvenstvo nije prošlo bez nepredvidljih situacija u javljanjima uživo

Image
RTL.hr/ 25.1.2023. u 19:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Dugogodišnja novinarka i reporterka Ines Goda Forjan na RTL je stigla kao 19-godišnja studentica, a rad, trud, znanje i iskustvo dovelo ju je do sportske redakcije u kojoj je željela raditi od samog početka. Ona je prva kojoj naši rukometaši i izbornik daju izjave nakon odigrane utakmice, s njima praktički živi na terenu, a gledateljima donosi najnovije, kako bi se reklo, insajderske informacije s klupe. Uvijek postavlja prava pitanja, a ono koje je uputila izborniku Hrvoju Horvatu na ovogodišnjem Svjetskom rukometnom prvenstvu izmamilo je neočekivan odgovor. Ako se to uopće može tako zvati. "Izborniče, čestitke na ovoj pobjedi. Ovako kako sada stvari stoje, zvuči kao da je kraj. Imate li u ovom trenutku podršku Saveza? Vjerujem da ste i za vrijeme Svjetskog prvenstva razgovarali s ljudima iz Saveza", pitala ga je Ines Goda Forjan. Izbornik je nakon njezina pitanja samo otvarao usta, a ona mu je potom rekla kako ga ništa nije čula. "Što je bilo? Greška neka?. Odgovorio sam već na to pitanje", rekao joj je. Nakon tog intervjua mnogi mediji pisali su o neprofesionalnom istupu izbornika.

Ines je i na prijašnjim rukometnim prvenstvima doživjela da se nešto drugačije, možemo napisati neobično, dogodi pred sam kraj turnira. Nakon potpune nemoći u utakmici protiv Argentine, hrvatski izbornik Lino Červar te 2021. godie objavio je da nakon završetka Svjetskog prvenstva odlazi s kormila reprezentacije.

"Jako sam iznenađen, bio sam uvjeren da ćemo dobro odigrati, kao i zadnje tri utakmice. Ovo je razočaranje. Preuzimam na sebe odgovornost, bez obzira na sve. Ovo je nedopustivo i neka se polako počne spremati netko tko će me zamijeniti. Ja samo svoje dao, nisam spreman za dalje. S puno posvećenosti, strasti i angažmana, s puno ponosa i dostojanstva sam vodio reprezentaciju u 250 utakmica. Na kraju želim reći još nešto... Ali, možda ipak bolje poslije Danske", rekao je Červar pred kamerama RTL-a gdje je otkrio kako reprezentaciju neće voditi ni na kvalifikacijama za Olimpijske igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Da, javljanja uživo su uvijek nepredvidljiva, a Ines pamti i one veselije trenutke. Bilo je to 2019. godine kada je našoj novinarki i reporterki rukometaš Igor Karačić na terenu poklonio dres s potpisima igrača.

"Čekaj, čekaj. Imamo i mi nešto za vas. Hvala vam na svemu", rekao je Karačić i iza leđa izvadio dres i poklonio Ines. Ona mu se srdačno zahvalila. Oko ove dvije situacije Ines Goda Forjan se uoči ovogodišnjeg prvenstva osvrnula u RTL-ovom serijalu 'Sasvim osobno'.

Upravo se čita

Image
HIT

TKO NA OVU SCENU NIJE PLAKAO? Pogledajte još jednom kultnu scenu iz serije 'Dadilja'

Pogledajte video:

"Te dvije situacije su dosta obilježile moja rukometna prvenstva. Izbornik Červar me potpuno šokirao jer je prvenstvo još uvijek bilo u tijeku. To nije bila naša posljednja utakmica. Baš je bilo iz vedra neba. Nisam nikada kao novinarka očekivala da će netko dati ostavku u javljanju. Iznimno ga cijenim i poštujem, s njima je suradnja bila izvrsna, ali tad me prvi put ostavio bez riječi. Dogodi se nešto neočekivano, a moraš biti profesionalan do kraja. Drugi trenutak je taj poklonjeni dres, to je bilo moje prvo prvenstvo koje sam radila umjesto kolege Marka Vargeka. Igor Karačić mi je poklonio taj dres, sa svim njihovim potpisima i to mi je jako lijepa uspomena. Nakon tog prvenstva počela sam skupljati dresove kao suvenire i uvijek se doma vratim s njima. To su mi najdraže uspomene s putovanja i druženja s reprezentacijom", rekla nam je Ines.

Rad naše sportske redakcije pratite svakodnevno u informativnoj emisiji RTL Danas, koja je ove godine nominirana za Večernjakovu ružu u kategoriji TV emisija godine.

Evo kako glasati:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

1. slanjem SMS-a na broj 60 085 (cijena SMS-a je 0,32 eura, uključen PDV)

U sadržaj poruke upisujete ključnu riječ RUZA2022 pa razmak te broj kategorije i broj osobe kojoj dajete glas, odnosno:

- za 'RTL Danas' - RUZA2022 44

2. telefonski na broj 065 900 900 (slijedite govorne upute za glasanje: prvo birate broj kategorije za koju glasate, a zatim broj osobe). Cijena poziva iz fiksne mreže je 0,20 eura (uključen PDV), a poziv iz mobilne mreže 0,32 eura (uključen PDV)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

3. kuponom koji će do 17. ožujka izlaziti u Večernjem listu i u prilogu Ekran.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
zavodnik iz vrgorca

Ljubav je na selu: Otkrivamo vam kakvu ženu traži Renato!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba