Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
NUTRICIONISTICA ŽNV-a SAVJETUJE

Ovo je recept za smoothie koji možete ponijeti na plažu!

Za plažu možemo pripremiti odličan smoothie na bazi voća, raznih sjemenki i vode ili leda

Image
Foto: Thinkstock
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Vrijeme je lubenica koje nam je ponekad teško ponijeti na plažu, no zato se možemo okrenuti pripremi izvrsnog i hranjivog smoothieja od lubenice i kruške.

Image
Foto: Thinkstock
Image
Thinkstock
  • Izrežemo na kockice veći komad lubenice (cca 250-300g) i 1 krušku, dodamo 1 jušnu žlicu chia sjemenki i 1 šalicu leda. Sve stavimo u blender i miksamo dok smjesa ne postane glatka, bez komada voća.
  • Možemo, primjerice, pripremiti i smoothie od dinje, koja nam je sada zasigurno vrlo često na jelovniku kao međuobrok. Pomiješamo ¼ dinje, 1 bananu, 1 žlicu chia sjemenki i 1 šalicu leda. Sve stavimo u blender i smiksamo do glatke tekuće smjese. Po želji dodamo cimet.
  • Ili pak napravimo smoothie od ovih dviju voćki koje su nam sada na rapolaganju, tako da u blenderu izmiksamo 1 šalicu dinje i 1 šalicu lubenice, narezane na kockice, 1 jušnu žlicu meda (ili brezinog šećera), 1 šalicu usitnjenog leda.

O nutricionistici:

Dr.sc. Martina Linarić, dipl.ing., nutricionist, kroz edukaciju i rad, nakon završenog diplomskog studija na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu te poslijediplomskog doktorskog studija na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije, stekla je širok spektar teorijskog i praktičnog iskustva kroz sve segmente i područja važna za poznavanje pravilne prehrane, fiziologije čovjeka i svih segmenata koji su pritom od vitalnog značaja za poznavanje čovjekova organizma i djelovanja hrane na njega. S obzirom na to da je kod pacijenata jedan od najčešćih uzroka razvoja bolesti, a kasnije i incidentnog ishoda, bila povećana tjelesna težina, nerijetko i pretilost, područje poremećaja prehrane u koje ubrajamo i pretilost, postalo je moj najveći profesionalni interes, kome sam potom posvetila i najveću pozornost tijekom svog rada i djelovanja te daljnjeg usavršavanja.

A tko su novi kandidati četvrte sezone 'Život na vagi', doznajte već ove jeseni!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
GLAVNA GLUMICA

ZVIJEZDA 'SKRIVENA ISTINE'! Brazilska senzacija Camila Queiroz zvijezda je bez premca, osvaja prirodnom ljepotom!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba