Novosti

Ovo su animirani filmovi zbog kojih se drugi blockbusteri mogu sakriti!

Animirani likovi, puno glazbe i važnih životnih poruka i iskustava odličan su materijal za klince, ali i za odrasle. Ovo je popis najuspješnijih animiranih filmova!

Press
07.10.2016 12:42

Walt Disney, Pixar, Universal Studios, Warner Bros i brojne druge kuće vječno se natječu tko će snimiti najbolje filmove koji će ostati u srcima milijuna gledatelja i desetke godina nakon premijera.

Ovo je ultimativni popis pet najboljih crtanih filmova svih vremena, koji su svojim zaradama parali su nebo i tako ostavili brojne komedije, trilere i drame iza sebe.

1. LEDENO KRALJEVSTVO ( Frozen )

Disney je film izdao 2013. godine, a on je i danas, nakon gotovo tri godine, i dalje neizmjerno popularan. Sve djevojčice žele biti Elsa ili Anna, a pjesme poput Let it go ili Would you like to build a snowman znaju svi. Film je zaslužio prvo mjesto sa zaradom od 1,274,219,009 dolara.

2. MINIONI ( Minions )

Kako je Gru ukrao Mjesec film je koji je svijet upoznao s glavnimnegativcem/pozitivcem, ali i malenim preslatkim malcima. Oni su prošle godine dobili svoj film koji je zaradio vrtoglavih 1,159,398,397 dolara!

3. PRIČA O IGRAČKAMA 3 ( Toy story 3 )

Prva dva nastavaka obilježila su brojna djetinjstva, a treći dio, koji je izašao 2010. brojne je vratio u neka dobra stara vremena. Buzz Lightyear, Sheriff Woody i brojni drugi likovi svima su se uvukli pod kožu, pa nije ni čudno da je treći nastavak ostvario dobit od 1,063,171,911 dolara.

4. ZOOTOPIJA

Najnoviji na ovom popisu u kratkom vremenu je zaradio 1,023,191,334 dolara. Za to su zaslužne malene životinjice, konkretnije mladi policijski činovnik zec i prepredeni lisac.

5. GRU NA SUPER TAJNOM ZADATKU ( Despicable me 2 )

Još jedna zanimljiva iznimka - drugi nastavak sage o Gruu zaradio je više novca od prvog, originalnog filma koji je i sam odlično prošao u kinodvoranama. Ipak, priča o super tajnom zadatku zaradila je 970,761,885 dolara i time za jedno mjesto prestigla i velikog Kralja lavova.

Iako je filmska industrija napredovala i tehnologija koja se danas koristi filmašima daje nezamislive mogućnosti, izgleda da je 21. stoljeće ipak razdoblje animiranih filmova!

Vi u subotu imate priliku gledati Snježno kraljevstvo i Snježnu groznicu od 20 sati na RTL-u.