Novosti

Padma Lakshmi, predivna voditeljica showa 'Top chef', danas slavi 49. rođendan

Ona je više od lijepog lica: model, glumica, autorica i kulinarska stručnjakinja. Saznajte zanimljive činjenice o jedinstvenoj voditeljici popularnog kulinarskog showa 'Top chef'

RTL.TV
01.09.2019 08:24

U svojim memoarima 'Ljubav, gubitak i ono što smo jeli', Padma Lakshmi je otkrila kako je nakon preseljenja u Ameriku iz Indije, osjećala potrebu da se amerikanizira, pa si je odabrala ime Angelique. Tek je na koledžu ipak odlučila koristiti ime koje je dobila po rođenju.

Zahvaljujući multikulturalnom porijeklu i okruženju, Padma tečno govori 5 jezika: engleski, hindi, tamilski, španjolski i talijanski. Potonji joj je pomogao da glumi u serijama 'Povratak Sandokana' i 'Linda e il brigadiere' te filmu 'Pirates: Blood Brothers' talijanske produkcije.

Kako lijepa 49-godišnjakinja još uvijek radi i kao model, mora stalno biti u formi i slijediti stroga pravila, svakih par mjeseci odlazi na strogu dijetu: nema mesa, nema slatkiša, nema alkohola, nema sira, nema pržene hrane i nema pšenice. Ali jednoj stvari ipak ne može odoljeti: pizzi."Kad izađem van na pizzu, doslovno se moram kontrolirati da ju cijelu ne slistim u sekundi", otkrila je u jednom intervjuu.

Kad je 2011. izlazila s Adamom Dellom (bratom Michaela Della, osnivača tvrtke Dell Computer) otkrila je da je trudna. Kćeri je dala ime sanskrtskog boga Krišne .

Pokrenula je organizaciju koja žene educira o endometriozi , od koje pati od 13. godine, a uspješno joj je dijagnosticirana tek u dobi od 36 godina. "Nisam željela da nova generacija žena prođe kroz ono što sam ja prolazila, jer znam da se osjećaju izdanima od vlastitog tijela i da se osjećaju same."

Diplomirala je kazališnu umjetnosti na Sveučilištu Clark 1992. Tijekom školovanja, studirala je i u Madridu, gdje je započela karijeru modela.

Godine 1999. Padma je upoznala svjetski poznatog pisca , za kojeg se 2004. udala. Par se razveo 2007.

Padma je do sada napisala dvije kuharice, memoare te Enciclopediju začina i začinskog bilja.

Padmu Lakshmi kao voditeljicu kulinarskog showa 'Top chef' gledajte od ponedjeljka do petka u kasnovečernjem terminu i vikendom od 7 satina kanalu RTL Living.