Kako bi vam palačinke ispale sočne i mekane, trebate imati dobru podlogu. Dakle, smjesa za palačinke treba biti rađena s pravom količinom sastojaka i na pravilan način, a kako to učiniti, pročitajte u nastavku.
Za pripremu vam je potrebno:
- 300 ml mlijeka
- 200 ml mineralne ili obične vode
- 2 jaja
- 2 žlice šećera
- naribana korica limuna
- malo soli
- 250 g glatkog brašna
(FOTO: Pexels)
Najprije u posudu stavite jaja te ih potom izmutite pjenjačom ili mikserom. Nakon toga dodajte brašno, mlijeko i vodu te miješajte dok se smjesa ne sjedini. Na samom kraju dodajte limunovu koricu i sol. Sada možete krenuti s pečenjem.
Smjesa ne smije biti ni previše gusta ni previše rijetka, a uvijek možete u procesu dodati brašna ili vodeakovidite da vam ne ispadakakobi trebala.
Važno je imati dobru tavu kako vam sepalačinkene bi zanjulijepile. Mora bitidobrozagrijana prije nego što dodate smjesu, a premažite je s malo ulja. Po potrebi dodajte ulje u procesu, ovisno o tome koliko palačinki pripremate.
Dakle, najvažnija u pripremi je smjesa te ako vamonaispadne dobro, samim time će i palačinke.