Novosti

Smjesa za palačinke - kako pripremiti najbolju?

Najvažnija stvar u pripremi ovih slastica je smjesa iz 'Tri, dva, jedan - kuhaj!'

RTL.hr
23.07.2021 12:00

Kako bi vam palačinke ispale sočne i mekane, trebate imati dobru podlogu. Dakle, smjesa za palačinke treba biti rađena s pravom količinom sastojaka i na pravilan način, a kako to učiniti, pročitajte u nastavku.

Za pripremu vam je potrebno:

- 300 ml mlijeka

- 200 ml mineralne ili obične vode

- 2 jaja

- 2 žlice šećera

- naribana korica limuna

- malo soli

- 250 g glatkog brašna

Palačinke s borovnicama

(FOTO: Pexels)

Najprije u posudu stavite jaja te ih potom izmutite pjenjačom ili mikserom. Nakon toga dodajte brašno, mlijeko i vodu te miješajte dok se smjesa ne sjedini. Na samom kraju dodajte limunovu koricu i sol. Sada možete krenuti s pečenjem.

Smjesa ne smije biti ni previše gusta ni previše rijetka, a uvijek možete u procesu dodati brašna ili vodeakovidite da vam ne ispadakakobi trebala.

Važno je imati dobru tavu kako vam sepalačinkene bi zanjulijepile. Mora bitidobrozagrijana prije nego što dodate smjesu, a premažite je s malo ulja. Po potrebi dodajte ulje u procesu, ovisno o tome koliko palačinki pripremate.

Dakle, najvažnija u pripremi je smjesa te ako vamonaispadne dobro, samim time će i palačinke.