Sastojci za 2 osobe:
- 4 kom pastrve
- 400 g šparoga
- 400 g pelati rajčica
- 200 g dimljene slanine, tanko narezane
- 2 češnja bijelog luka
- glavica crvenog luka
- 500 g krumpira
- 100 g margarina
- 300 ml mlijeka
- ulje
- sol i papar
Pastrvu filetirajte, posolitei popaprite.Šparoge kratko blanširajte, prepoloviteih i umotajteu file pastrva, koje zatim omotajtes dvije tanko narezane ploške pancete.Stavitepastrve u namašćenu posudu i peciteu prethodno zagrijanoj pećnici na 200C 20 minuta.
Za to vrijeme napraviteumak od rajčice tako što ćetepoprižitisitno nasjeckani luk, dodatisitno sjeckani češnjak ikratko sve promiješati. Dodajtesitno nasjeckane pelate i kuhajtedok se umak ne reducira.
Palentu skuhajteu kipućoj vodi, dodajtesol i maslac te mješajtedok se palentane odlijepi od posude.
Filete pastrve servirajtena umaku od rajčice, a palentu oblikujteu kalupu.
Autorice:Ina Zlonoga i Dina Krupić