Novosti

Recept za 5: Pastrva sa šparogama i pancetom uz palentu

Sestrične Ina i Dina i u jednoj od sezona showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' su pripremile ukusnu pastrvu s pancetom i šparogama, a za koju su dobile ukupno 22 boda.

Press
05.07.2021 12:00

Sastojci za 2 osobe:

- 4 kom pastrve

- 400 g šparoga

- 400 g pelati rajčica

- 200 g dimljene slanine, tanko narezane

- 2 češnja bijelog luka

- glavica crvenog luka

- 500 g krumpira

- 100 g margarina

- 300 ml mlijeka

- ulje

- sol i papar

Pastrvu filetirajte, posolitei popaprite.Šparoge kratko blanširajte, prepoloviteih i umotajteu file pastrva, koje zatim omotajtes dvije tanko narezane ploške pancete.Stavitepastrve u namašćenu posudu i peciteu prethodno zagrijanoj pećnici na 200C 20 minuta.

Za to vrijeme napraviteumak od rajčice tako što ćetepoprižitisitno nasjeckani luk, dodatisitno sjeckani češnjak ikratko sve promiješati. Dodajtesitno nasjeckane pelate i kuhajtedok se umak ne reducira.

Palentu skuhajteu kipućoj vodi, dodajtesol i maslac te mješajtedok se palentane odlijepi od posude.

Filete pastrve servirajtena umaku od rajčice, a palentu oblikujteu kalupu.

Autorice:Ina Zlonoga i Dina Krupić