U mnogim obiteljima ove godine Uskrs će proći u puno skromnijem izdanju nego što to obično biva.Blagdanske delicije su pale u drugi plan, a briga o zdravlju i pridržavanje svih mjera koje Civilni stožer nalaže ipak bi trebale biti prioritet.
Slaže se s tim i poznati kuhar Ivan Pažanin koji dane u izolaciji krati, a čime drugim, nego kuhanjem. O tome redovito izvijesti i svoje obožavatelje na Instagramu, a priprema raznih delicija – od onih najjednostavnijih do nešto kompliciranijih, izazvala je velik interes njegovih pratitelja.
Čini mi se da su stvarno svi počeli kuhati, ljudi stalno traže neke savjete, a mislim da je ovo idealna prilika da sad svi usavrše svoje kulinarsko umijeće", kaže Ivan.
On će blagdane provesti samo u krugu najuže obitelji, jer je, kaže, to tradicija koju ne želi izgubiti, a za posjete drugih članova obitelji bit će vremena nakon izlaska iz izolacije.
Već se kupa!
A osim kuhanjem, Ivan na još jedan način krati dane. Naime, prije nekoliko dana na svom je Instagramu objavio da se kupa u moru. I ne – nije stara snimka.
Zbilja sam se kupao u moru. Nije još toplo, ali nema veze. U ovim danima i to je odličan lijek", poručuje omiljeni Pažanin.
A ako ste u nedoumici što skuhati za uskršnji ručak, evo jednog Ivanovog prijedloga: poširanizubatac u umaku od pjenušca.
Sastojci:
Zubatac - 800 g
Pjenušac - 1 dl
Mišanca (poljska trava) - 1 kg
Mladi krumpir - 6 komada
Crni češnjak - 400 g
Crna sol
Poriluk - 1 kom
Maslac - 100 g
Priprema:
Zubatac filetirajte i isijecite ga na odreske te ga začinite. Obložite ga prozirnom folijom, a zatim i aluminijskom folijom te ga kuhajte u kipućoj vodi. Kosti od zubaca zakuhajte kako biste dobili sok. U reduciraniumak ulijte pjenušac, začinite i povežite sve maslacem.
Napravite listiće od crnog češnjaka te dotle mišancu skuhajte i servirajte u list poriluka. Mladi krumpir skuhajte, začinite po želji i poslužite uz jelo.