Rekord s najviše nominacija za Emmyja

Pehist 'Hitna služba': Malo nagrada, mnogo nominacija

Najdugovječnija medicinska dramska serija je u svojih 15 godina emitiranja i jednako toliko sezona osvojila 116 televizijskih nagrada od nevjerojatnih 375 nominacija.

Image
Press/ 30.10.2015. u 13:24

„Hitna služba“, serija miljenica publike i kritike, veliki je pehist na raznim dodjelama nagrada. Zanimljivo je to da još uvijek drži rekord s najviše nominacija za prestižnu televizijsku nagradu Emmy, čak 124. Od njih, osvojila je čak 22, uključujući i Emmyja za najbolju dramsku seriju 1996. godine. Loša sreća je „Hitnu službu“ pratila i kod ostalih televizijskih nagrada. Primjerice, od 25 nominacija za Zlatne globuse, osvojila je samo jednu, za ulogu najboljeg glavnog glumca 1998. godine, odnosno Anthonyja Edwardsa za ulogu doktora Marka Greenea. Spomenuti je glumac možda najveći pehist glumačke postave serije jer je za istu nagradu bio nominiran sedam godina zaredom. Ipak, nekima od njih se posrećilo pa je tako Julianna Margulies, koja igra medicinsku sestru Carol Hathaway jedina osvojila Emmyja, i to za najbolju sporednu glumicu 1995. godine.

Image
Foto:
Image

Međutim, nije da „Hitna služba“ tijekom svojih 15 godina emitiranja nije imala razloga za slavlje. Dobitnica je People's Choice nagrade za najbolju dramsku televizijsku seriju sedam godina zaredom, od 1995. do 2002. Prije 20 godina osvojila je i Peabody nagradu kojom se nagrađuje istaknuto djelovanje američkih medija i individualaca u javnoj službi. Tijekom godina, „Hitna služba“ je bila nominirana ili dobitnica ostalih nagrada, poput Screen Actors Guild nagrade, Image nagrade te GLAAD Media nagrade.

Sve je ovo pokazatelj kvalitete ove kultne serije koju možete pratiti od ponedjeljka do petka u 12:30 sati na RTL-u.

Više s weba

Pročitajte još

Image
PLAY

Propustili ste gledati film 'Južni vetar'? Pogledajte ga besplatno na PLAY-u!

Više s weba