Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
DISNEY DAN

'Pepeljuga': Disneyjev klasik iz 1950. godine i danas se smatra jednim od najboljih američkih animiranih film...

Samo dovoljno uporni nađu put do ljubavi, čak i kad im je jedini putokaz staklena cipelica

RTL TV/ 28.11.2019. u 9:28
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Inspiriran istoimenom bajkom francuskog autora Charlesa Perraulta, Disneyjev klasik „Pepeljuga“ iz 1950. uvijek će iznova privući neke nove klince, kao i odrasle koji i danas istinski uživaju u toj svevremenoj priči u kojoj dobro pobjeđuje zlo.

Živio jednom jedan čovjek koji se nakon suprugine smrti odlučio ponovno oženiti kako bi njegova kći Pepeljuga dobila novu majku. No ubrzo se i on razbolio pa je njegova kći ostala sama s Maćehom i njezine dvije kćeri Drizelom i Anastazijom, koje su tek tada pokazale svoje pravo okrutno lice i počele se ponašati prema Pepeljugi kao prema sluškinji.

Image
Foto:
Image

Ipak, Pepeljuga nije bila nesretna jer su uz nju uvijek bili njezini prijatelji - miševi, ptičice i ostale životinje koje su joj u svemu pomagale. U jednom trenutku kralj je organizirao bal za svog sina kako bi mu pronašao suprugu, što je i u Pepeljuginoj kući izazvalo veliko oduševljenje. Maćeha se već vidjela na kraljevskom dvoru, snujući kako će Princ odabrati jednu od njezinih kćeri, a i Pepeljuga je željela prisustvovati balu. Uz sav trud i pomoć njezinih najmanjih prijatelja, Pepeljugine polusestre unište svaku mogućnost da ode na bal i Pepeljuga je neutješna. U pomoć joj stiže Dobra Vila koja koristi čaroliju da bi Pepeljuga dobila sve potrebno za bal uz upozorenje da čarolija traje samo do ponoći. Na balu upoznaje Princa, koji je očaran njome, no sat ubrzo otkuca ponoć i ona mora pobjeći, a staklena cipelica jedino je što će njezinoj ljubavi pomoći da je ponovno nađe. 

Image
Foto:
Image

Od tog trenutka Princ počinje s potragom i odlazi do svake djevojke u kraljevstvu kako bi isprobala staklenu cipelicu. Tako dođe i u Maćehinu kuću, gdje su se ona i njezin kćeri svim silama trudile kako bi spriječile Pepeljugu da proba cipelicu da bi naposljetku Maćeha podmetnula nogu vojvodi koji je nosio cipelicu i ona se razbila! Srećom, Pepeljuga ima drugu i svi shvate da je ona djevojka koju traži Princ. Nakon vjenčanja Pepeljuga i Princ živjeli su sretno do kraja života, a zla Maćeha i njezine kćeri kažnjene su za svoje postupke pa su postale sluškinje u kraljevu dvoru.

Image
Foto:
Image

„Pepeljuga“ je 12. animirani film iz Disneyjeve tvornice mašte, 1952. godine nominirana je za tri zlatna kipića, a prema ocjenama Američkog filmskog instituta, i dalje je jedan od najboljih animiranih filmova svih vremena. U toj Disneyjevoj animiranoj uspješnici sinkronizaciju na hrvatski sjajno su odradili Jasna Palić Picukarić (Pepeljuga) i Mima Čulina (pjeva), Đani Stipaničev (Princ), Asja Jovanović (Maćeha), Željko Mavrović (Kralj), Krešimir Mikić (Gus)…

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Čestitamo!

Sretne vijesti: Nemanja i Dragana iz 'Ljubav je na selu' dobili drugu kćer!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba