Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Sve je počelo s Američkom pitom

Pet tinejdžerskih komedija koje su obilježile generacije

Kada je “Američka pita” 1999. godine stigla na velike ekrane, sa sobom je donijela nevjerojatnu popularizaciju žanra tinejdžerskih komedija. Šale su postale prljavije i bezobzirnije, a glavni likovi su ušli u povijest s urnebesnim portretiranjem nespretnih adolescentskih godina.

Image
Press/ 27.10.2015. u 18:22
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Uz “Američku pitu”, prisjetimo se nekoliko najpopularnijih filmova predstavnika žanra tinejdžerskih komedija.​

1. Svi su ludi za Mary (1998.)

Ovaj film braće Farrelly je najbliži “Američkoj piti” po humoru. Film se proslavio scenom u kojem Cameron Diaz, odnosno Mary, posuđuje gel za kosu ne znajući otkud je zapravo došao. Ukratko, Ted (Ben Stiller) se pokušava naći s djevojkom svojih snova iz srednjoškolskih klupa i zavarati ju kako bi se zaljubila u njega. No, konkurencija mu ubrzo postaju neki neočekivani udvarači.

2. Mrak film (2000.)

Suprotno svakoj ideji dobrog ukusa, Mrak Film je bez zadrške parodirao najpopularnije trenutke iz tadašnjih hit filmova, serija, reklama, čak i drugih parodija. U filmu su se hrabro izvrgnule ruglu scene iz filmova poput “Vriska”, “Šestog čula” i “Matrixa”, kao i hrpa klišeja iz tinejdžerskih filmova, bez obzira na žanr.

3. Put do zrelosti (2000.)

“Put do zrelosti” je po mnogočemu najsličniji “Američkoj piti”. Naime, priča prati četiri prijatelja koji se zapute na put od 3 000 kilometara diljem cijelog SAD-a kako bi osigurali da djevojka ne vidi snimku, hm, određenog sadržaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

4. Ludi provod po Europi (2004.)

Ovaj je film prenio vibru “Američke pite” u Istočnu Europu i dao generacijama američke djece priliku da, barem putem filma, posjete taj zapostavljeni dio svijeta. Glavni glumac prevali gotovo pola svijeta u potrazi za svojom prijateljicom s kojom se dopisuje jer je shvatio da je u nju zaljubljen. U potrazi za njom mu se pridružuje nekolicina prijatelja, a posebno je upečatljiva scena kada najsramežljiviji od njih napokon osvoji zgodnu djevojku u noćnom klubu, međutim radi se o priči koju neće tako rado prepričavati prijateljima.

5. Superloš (2007.)

Ovaj je film dokazao da se i najveći klišej može pretvoriti u briljantan film ukoliko raspolažete s talentiranim scenaristom i odličnom glumačkom postavom. Da, radi se o nabavljanju alkohola za maloljetnički tulum, i da, najveći gubitnik osvoji prekrasnu djevojku, ali nezaboravan je način na koji se sve to odvija. A McLovinovo urnebesno druženje s policajcima je filmski trenutak koji se teško zaboravlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Upravo se čita

Image
dragana i suzana nisu nimalo sretne

Misteriozna djevojka unijet će pomutnju na Hrvojevo imanje: 'Ona je nevolja!'

"Američku pitu" pogledajte u subotu u 2:10 na RTL-u!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Vratila se na to mjesto

Voditeljica emisije 'Ljubav je na selu' o nesreći koja joj je promijenila život: 'Suočavam se s demonima i strahovima...'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba