Novosti

Pitanje nije mogu li Griswoldi preživjeti Europu, nego može li Stari Kontinent preživjeti njih?!

Salve smijeha su zagarantirane uz komediju 'Izgubljeni u Europi'

RTL.hr
12.02.2022 18:00

Nakon što je prvi film serijala o vrckavoj obitelji koja na praznicima diže kaos gdje god se pojavi postigao izniman uspjeh na kino blagajnama osamdesetih godina, producenti su vrlo brzo odlučili pokušati ponoviti rezultate snimanjem još urnebesnije varijante originala, povjerivši redateljsku palicu kasnije proslavljenoj Amy Heckerling, koja se pokazala odličnim izborom.

Heckerlingova sigurno kontrolira komičarski raspašoj kojim film obiluje, puštajući legendarnom Chevyju Chaseu i njegovim kolegama bravurozne komičarske dionice, ali ne ispuštajući preglednost, mora se priznati, ionako jednostavne radnje. Međutim, osnovna je namjera Izgubljenih u Europi" gledatelja nasmijati do suza, a u tome joj rijetko koji srodni naslov može parirati.

U televizijskom kvizu obitelj Griswold osvoji plaćeni izlet po Europi, u kojoj nikada nisu bili. Odluče se za putovanje u Veliku Britaniju, Njemačku, Francusku i Italiju, a u svakoj će od tih država za sobom ostaviti ogromnu štetu, koje uopće neće biti svjesni...