Novosti

Počela je ovogodišnja kampanja Humanitarne udruge RTL pomaže djeci"

Udruga RTL pomaže djeci" i ove godine organizira veliku humanitarnu kampanju Budi mi prijatelj". Tijekom studenog i prosinca cilj nam je samo jedan – prikupiti milijun kuna za naše male korisnike!

Press
21.11.2016 10:07

Tijekom godina smo, uz pomoć svih vas, partnera, donatora i kumova, uložili preko 14 milijuna kuna u realizaciju 198 projekata s više od 300 000 djece direktnih korisnika. Ove godine vas pozivamo da nam se pridružite i pomognete olakšati i uljepšati živote onima kojima je najpotrebnije.

Ove godine nositelji kampanje Budi mi prijatelj" su projekti udruge Debra" , društva oboljelih od bulozne epidermolize iz Zagreba, projekt Specijalne bolnice Bistra" za štićenike s najtežim oštećenjima iz cijele Hrvatske, projekt zagrebačke Klinike za pedijatriju KBC Sestre Milosrdnice" i projekt udruge osoba s intelektualnim teškoćama Regoč" iz Slavonskog Broda.

Bistra 1

Cilj nam je sigurati djeci koja boluju od bulozne epidermolize mogućnost odlaska na sveobuhvatnu jendotjednu edukaciju i provedbu radne terapije s ciljem postizanja što većeg stupnja samozbrinjavanja, razmjene iskustava i socijalizacije. Osim radne terapije djeca će pohađati i radionice emocionalne inteligencije koje se kod djece provode uglavnom kroz razne igre, a kroz radionicu djeca će naučiti kako razviti empatičnost, upravljati emocijama, podići samopouzdanje i razvijati socijalne vještine. U Specijalnoj bolnici Bistra liječe se i žive djeca s najtežim oštećenjima iz cijele Hrvatske. Uglavnom se radi o djeci koja zbog težine svog zdravstvenog stanja i razine stručne skrbi koju zahtijevaju nisu u mogućnosti boraviti u svom obiteljskom okruženju. Kupnjom telemetrijskog sustava za monitoriranje vitalnih funkcija pacijenata omogućila bi se kvalitetna skrb za djecu čiji život ovisi o pravovremenoj reakciji medicinskog osoblja. Projekt Klinike za pedijatriju KBC Sestre milosrdnice" se odnosi na kupnju ultrazvučnog aparata za dijagnostičke i terapijske svrhe. Primarni cilj projekta je pružanje kvalitetnije zdravstvene skrbi pedijatrijskoj populaciji u skladu sa suvremenim smjernicama i uvođenje nove dijagnostičke pretrage kojom bi se izbjeglo obavljanje radiološke pretrage, odnosno zračenje. Projekt udruge Regoč" se odnosi na kupnju dvije nekretnine kojima bi se osigurao prostor za dnevni boravak i samostalno stanovanje, a koji bi odgovarao minimalnim uvjetima za pružanje usluga iz područja socijalne skrbi, zapošljavanje i socijalno poduzetništvo s ciljem poboljšanja kvalitete života osoba s intelektualnim teškoćama.

Bistra 2

I naši kumovi su krenuli u obilazak svojih malih štićenika kako bi široj javnosti mogli što bolje dočarati njihove potrebe. Mirjana Hrga, Indira Levak, Tomislav Jelinčić i Ivan Pažanin pomažu nam prikupiti potrebna sredstva za realizaciju projekata namijenjenih djeci diljem Hrvatske.

Udrugu RTL pomaže djeci osnovali su RTL Televizija i Večernji list u prosincu 2006. godine. Udruga djeluje kao dobrotvorni fond, odnosno prikuplja sredstva od korporativnih i privatnih donatora, te raspodjeljuje sredstva organizacijama koje se bave djecom do 18 godina starosti, na području Republike Hrvatske. Udruga je tijekom deset godina djelovanja realizirala 198 projekata u koje je uloženo više od 14 mil. kuna za preko 300 000 djece izravnih korisnika.

U našu akciju se možete uključiti i vi! Već jedan poziv na 060 90 07 (cijena poziva 6,25 kn s PDV-om) čini bitnu razliku u životima onih najmanjih i najranjivijih.

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.