Darka je pripremila pohanu hobotnicu, pire od boba i krumpir salatu. Ovo je njezin recept!
Recept:
- 2 kg hobotnice
- 1 luk
- 4-5 režnja češnjaka
- 3 lovorova lista
- par zrna papra
- brašno
- jaja
- krušne mrvice
- 4-5 krumpira
- 1 luk
- 3-4 režnja češnjaka
- 2 žlice senfa
- 2 žlice octa
- 2-3 žlice maslinova ulja
- sjeckani peršin
- 500 g boba
- limuna
- 2-3 žlice maslinova ulja
- 2-3 režnja češnjaka
Priprema:
Očišćenu hobotnicu skuhati s lukom, češnjakom, paprom i lovorovim listovima. Hobotnicu ostaviti da se ohladi, a potom izrezati krakove, uvaljati ih u brašno, jaja i krušne mrvice te pržiti na vrelom ulju.
Za krumpir-salatu skuhati krumpir izrezan na kockice. Napraviti umak od luka, češnjaka, senfa, octa, maslinova ulja i sjeckanog peršina te preliti po krumpiru.
Skuhani bob potopiti u hladnu voda da sačuva boju. Propasirati kako bi se uklonila opna te dodati limunov sok, maslinovo ulje, ribani češnjak, sol, papar te sve izmiksati štapnim mikserom.
Kako izgleda pohana hobotnica, pogledajte u videu!