Novosti

Recept za 5: Pohana piletina - jednostavan recept za odličan ručak

U nastavku saznajte kako da vam pohana piletina uvijek ispadne tip-top,a to je jedan od recepata koje su naši kandidati spremali u 'Večeri za 5 na selu'!

RTL.hr
16.08.2021 13:30

Meso koje se zaista može pripremiti na bezbroj načina je piletina. Mnogi upravo za nju kažu da je najzdravija vrsta mesa, a nezaobilazan je dio planova prehrana mnogih fitnes instruktora. Kuhana piletina, pečena piletina, piletina u salati, riža ili tjestenina s piletinom, kombinacije su raznovrsne, a mi vam u nastavku donosimo kako se pravi pohana piletina .

Za pripremu vam je potrebno:

pileća prsa
100 grama brašna
200 grama krušnih mrvica
3 jaja
čajne žličice češnjaka
1 čajna žličica mljevene paprike
sol
papar

Pohana piletina

(FOTO: Pexels)

Za početak, pileća prsa narežite na trake debljine oko jednog centimetra te ih posolite i popaprite po želji. Zatim šnicle uvaljajte u brašno, zatim u razmućena jaja, a onda u krušne mrvice. Upravo će sloj brašna piletini dati hrskavi završetak i sočni okus, a ako želite da bude još hrskavija, umjesto krušnih mrvica za treći korak ponovno koristite brašno. Mnogi u svoju smjesu dodaju i cornflakes kako bi dobili još hrskaviji okus.

U tavu ulijte dva i pol centimetra dubok sloj ulja, a ne preporučuje se korištenje maslinovog jer bi piletina mogla poprimiti čudan okus zbog promjena koje na visokimtemperaturama nastaju u maslinovom ulju.

Piletinu nekoliko puta okrenite dok s obje strane ne primi jednaku zlatnu boju. Savjet: nemojte tavu pretrpati šniclama jer ćete time produljiti vrijeme prženja. Nakon što ste piletinu izvadili iz tave, morate ocijediti višak ulja. Mnogi to rade tako što ih polegnu na papirnate ubruse, ali neki preporučaju da ih je bolje staviti na žičani ocjeđivač ispod kojeg ste stavili papir. Tada pohana piletina neće postati gnjecava,već će ostati hrskava.

Pohana piletina može biti odličan izbor u trenucima kada nemate inspiracije što kuhati, a uvijek je možete začiniti na raznovrsne načine dodajući u smjesu za pohanje sastojke po izboru.